بررسی تحلیلی پایداری در معماری مناطق کویری ایران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی معماری، مرمت، شهرسازی و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: ARUES01_221
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 591
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد مرادی بیستونی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور

چکیده

مناطق کویری و مرکزی ایران جز گرمترین نقاط جهان می باشد که زیستن در آن با مشکلات فراوانی همراه است. با این وجود معماری مناطق کویری ایران همواره در میان موفق ترین و فاخرترین معماریها جای داشته. ساکنین این مناطق در طول زمان به تدریج راه کارهایی را یافتند که بتوانند خود را با این شرایط همسو کرده و نه تنها آن را تحمل کنند بلکه بتوانند از این شرایط سخت محیطی سود برده و از آن برای زندگی راحت تر استفاده کنند. در این نوشتار تلاش شده اصول کلی حاکم بر معماری پایدار و نتایج مثبت اینگونه ساخت و ساز بیان گردد. سپس به چگونگی حرکت به سوی پایداری در مناطق کویری ایران اشاره گردد، و راهکارهایی که در این مناطق در راستای حرکت به سمت توسعه ی پایدار به کار گرفته شده است ارائه گردد. در انتها مقایسه ای میان معماری سنتی و معماری معاصر از نقطه نظر پایداری انجام شده است.

کلیدواژه ها

معماری پایدار، معماری سنتی، مناطق کویری، چند عملکردگرایی، توسعه ی پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.