اصول طراحی منظر شهری با تمرکز بر پیاده رو
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی معماری، مرمت، شهرسازی و محیط زیست پایدار
- کد COI اختصاصی: ARUES01_174
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1824
نویسندگان
کارشناسی مهندسی معماری، کارشناس عمران استانداری استان کهگیلویه و بویراحمد
کارشناسی ارشد مهندسی معماری اسلامی، مدرس دانشکده فنی و حرفه ای پسرانه یاسوج
کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دبیر آموزش و پرورش استان کهکلیویه و بویراحمد
چکیده
طراحی منظر خیابانی در مفهوم گسترده آن در برگیرنده سطح معبر، پیاده روها، کاشت فضای سبز و کیفیت بدنه ها یا عقب نشینی سبز است. هر یک از این بخش های جداگانه در طراحی منظر خیابانی موفق تاثیر می گذارند. خیابان ها و پیاده روهای خاطره انگیز که بر تجربیات پیاده روی تمرکز یافته اند، رتبه ای ممتاز در طراحی منظر خیابان دارند. توجه ویژه به منظر خیابانی و تاکید بر تحقق طرح ها شخصیت تازه و مطلوبی را برای کل شهر یا محله به همراه می آورد. عناصر و ارکان جداگانه متعددی همچون مبلمان، طرح کاشت، نورپردازی، مبلمان خیابانی و دیگر تسهیلات، در شکل دهی به پیاده روها و دیگر عناصر خیابان نقش دارند. طراحی موفق منظر خیابانی تعادلی را بین نیازهای مرتبط با تسهیلات پیاده روی، همچون نیمکت ها و درختان با دیدگاه های عملکردی خیابان و پیاده رو، برقرار می سازد. تعیین چهارچوب برای عناصر منظرساز خیابانی و همچنین هماهنگ ساختن خدمات شهری از دیگر عوامل مهم در طراحی منظر خیابانی به شمار می آیند. مکان یابی اجزا مهمترین چالشی است که فراروی طراحی منظر قرار دارد و می تواند به جذابیت و ایمنی طراحی بیفزاید. منظر خیابانی در نهایت طراحی چیدمان مجموعه عناصری است که ساکنان یا عابران با هر سنی، تناسب و جذابیت را در هنگام فراغت و همچنین در استفاده از تجهیزات آمدوشد نیز احساس کنند.کلیدواژه ها
پیاده، خیابان، منظرسازی، مبلمان، جذابیت، ایمینمقالات مرتبط جدید
- مهر تجدد بر پیشانی شهر تهران خیابان اسماعیل بزاز (مولوی)
- زنان در فضاهای بی دفاع شهری: تحلیل جامعه شناختی نقش فضاهای بی دفاع شهری در امنیت زنان (مورد مطالعه: محله تهرانپارس)
- بررسی علل نارضایتی شهروندان از عملکرد شهرداری ها نمونه موردی شهر جدید صدرا
- مطالعه موردی نقش مشارکت مردمی در بهسازی و نوسازی بافت فرسوده شهری
- ایدئولوژی آرمان شهر وشهرهای اکولوژیک (مطالعه ی موردی: شهرستان شوش)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.