اصول طراحی منظر شهری با تمرکز بر پیاده رو
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی معماری، مرمت، شهرسازی و محیط زیست پایدار
- کد COI اختصاصی: ARUES01_174
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1850
نویسندگان
کارشناسی مهندسی معماری، کارشناس عمران استانداری استان کهگیلویه و بویراحمد
کارشناسی ارشد مهندسی معماری اسلامی، مدرس دانشکده فنی و حرفه ای پسرانه یاسوج
کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دبیر آموزش و پرورش استان کهکلیویه و بویراحمد
چکیده
طراحی منظر خیابانی در مفهوم گسترده آن در برگیرنده سطح معبر، پیاده روها، کاشت فضای سبز و کیفیت بدنه ها یا عقب نشینی سبز است. هر یک از این بخش های جداگانه در طراحی منظر خیابانی موفق تاثیر می گذارند. خیابان ها و پیاده روهای خاطره انگیز که بر تجربیات پیاده روی تمرکز یافته اند، رتبه ای ممتاز در طراحی منظر خیابان دارند. توجه ویژه به منظر خیابانی و تاکید بر تحقق طرح ها شخصیت تازه و مطلوبی را برای کل شهر یا محله به همراه می آورد. عناصر و ارکان جداگانه متعددی همچون مبلمان، طرح کاشت، نورپردازی، مبلمان خیابانی و دیگر تسهیلات، در شکل دهی به پیاده روها و دیگر عناصر خیابان نقش دارند. طراحی موفق منظر خیابانی تعادلی را بین نیازهای مرتبط با تسهیلات پیاده روی، همچون نیمکت ها و درختان با دیدگاه های عملکردی خیابان و پیاده رو، برقرار می سازد. تعیین چهارچوب برای عناصر منظرساز خیابانی و همچنین هماهنگ ساختن خدمات شهری از دیگر عوامل مهم در طراحی منظر خیابانی به شمار می آیند. مکان یابی اجزا مهمترین چالشی است که فراروی طراحی منظر قرار دارد و می تواند به جذابیت و ایمنی طراحی بیفزاید. منظر خیابانی در نهایت طراحی چیدمان مجموعه عناصری است که ساکنان یا عابران با هر سنی، تناسب و جذابیت را در هنگام فراغت و همچنین در استفاده از تجهیزات آمدوشد نیز احساس کنند.کلیدواژه ها
پیاده، خیابان، منظرسازی، مبلمان، جذابیت، ایمینمقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.