بررسی کاربرد فناوری نانو در ساختمان و تاثیر آن بر پایداری محیط زیست

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی معماری، مرمت، شهرسازی و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: ARUES01_159
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1874
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هومن مسگریان

کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان، عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان

عباس ارغان

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان

علی صمدیان

کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان

چکیده

فناوری نانو تکنولوژی نوینی است که توانسته امروز دریچه های تازه ای از علم را بر روی دانشمندان عرصه های مختلف باز کند و تحولات بزرگی را در عرصه های مخلف صنعت و غیرصنعتی موجب شود. نانو ریشه نانس به معنی کوتوله می باشد. ماهیت فناوری نانو، توانایی کارکردن در تراز اتمی، مولکولی و فراتر از آن در ابعاد بین 1 تا 100 نانومتر، با هدف ساخت و دخل و تصرف در چگونگی آرایش اتم ها در جهت ایجاد خواص مورد نظر و تغییرات مثبت مورد نیاز در ماده می باشد. اگر همه مواد و سیستم ها ساختار زیربنایی خود را در مقیاس نانو ترتیب دهند، آنگاه تمام واکنش ها سریع تر و بهینه تر صورت می گیرد و توسعه پایدار صورت می گیرد. از این رو دست اندرکاران و محققان علوم نانو در تلاش اند تا با استفاده از این فناوری به آسایش و رفاه بیشتر در درون و برون ساختمان با یافتن طبقه جدیدی از مصالح ساختمانی با عملکرد بالا و صرفه جویی در هزینه ها به خصوص در مصرف منابع انرژی و در نهایت به توسعه پایدار دست یابند. یکی از مهمترین مشکلات شهرهای امروزی آلودگی است، فناوری نانو می تواند علاوه بر ایجاد شرایط مناسب محیطی در ساختمان ها، مقاومت بالاتر، دوام و صرفه اقتصادی بیشتر، موجب کاهش آلودگی محیط زیست شهری شود. در این پژوهش با روش های کتابخانه ای و روش تحلیلی – توصیفی به بررسی و ارزیابی جنبه های مختلف به کارگیری فناوری نانو در معماری و ساخت و سازو تاثیرات آن در محیط زیست شهری پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

محیط زیست شهری، فناوری نانو، معماری، توسعه پایدار، به کارگیری نانو در معماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.