بررسی علل تخلفات ساختمانی در شهرهای استان لرستان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی معماری، مرمت، شهرسازی و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: ARUES01_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1416
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عطاالدین بهاروندی

مسئول شهرسازی شهرداری پلدختر

چکیده

همه ساله با هجوم روستاییان به شهرها، جمعیت شهری سیر صعودی به خود گرفته که این افزایش جمعیت، توسعه ناموزون شهرها و مشکلات عدیده و در عین حال حادی را به همراه خود به ارمغان میآورد که این مشکل بویژه در کشور ما از نمود بیشتری برخوردار است. از جمله این مسائل تعدد ساخت و سازهای غیر اصولی و بیضابطه و بهطور کلی تخلفات ساختمانی است که به اشکال مختلف توسط شهروندان صورت می گیرد. از جمله تخلفات ساختمانی که بطور معمول در اکثر شهرها صورت می گیرد می توان به ساخت بدون پروانه، عدم احداث پارکینگ، تجاوز به حریم معابر، ساخت در کاربری غیرمجاز، عدم رعایت حریم قانونی خطوط لوله نفت و گاز و راه و مسیل ها، عدم رعایت آیین نامه زلزله و ........ اشاره کرد که علی رغم تأکید مراجع ذیصلاح بر ضرورت رعایت ضوابط و مقررات شهرسازی، متأسفانه تخلفات ساختمانی در اکثر شهرها روبه افزایش است. به همین منظور جهت ریشه یابی علل تخلفات ساختمانی با مراجعه به تعدادی از شهرداری های استان لرستان و بررسی پرونده های کمسیون ماده صد، مشخص گردید که عدم آگاهی شهروندان از قوانین و مقررات شهرسازی، عدم اطلاع رسانی صحیح شهرداری ها در زمان صدور پروانه ساخت، وضعیت اقتصادی شهروندان، عدم تعیین وضعیت اراضی با کاربری های عمومی از طرف متولیان کاربری، سهل انگاری و عدم نظارت صحیح بر ساخت و سازها توسط شهرداری ها، ضعف ارگان های دولتی در محافظت از اراضی و املاک تحت مالکیت دولت و ناسازگاری ضوابط با واقعیات جامعه و... از جمله مهمترین عواملی هستندکه سبب تخلفات ساختمانی در شهرها می شوند. این مقاله به روش کتابخانه ای و مصاحبه با کارشناسان و مدیران شهری و شهروندان، و بررسی پرونده های کمسیون ماده صد، علل تخلفات ساختمانی و راهکارهای جلوگیری از آنها را مورد تحقیق و تفحص قرار داده است.

کلیدواژه ها

پروانه ساخت، تخلفات ساختمانی، شهرها، شهرداری ها، شهروندان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.