شناسایی و تنوع گونه های خیارهای دریایی در اطراف جزیره هندورابی (خلیج فارس)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی شیلات و آبزیان ایران
  • کد COI اختصاصی: CFAAI01_084
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 896
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریده عامری

دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس

علیرضا سالارزاده

دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس

مازیار یحیوی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس

آیدا خزاعلی

باشگاه پژوهشگران جوان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس

چکیده

در این مطالعه به منظور شناسایی گونه های خیار دریایی در سال 1390 در دو فصل گرم (تیرماه) و سرد (بهمن ماه) با انجام عملیات غواصی SCUBA در اطراف جزیره هندورابی صورت گرفت. پس از انتقال نمونه ها به آزمایشگاه، شناسایی از طریق استخراج اسپیکول ها و با کمک کلیدهای شناسایی معتبر انجام شد، که در مجموع دو خانواده Holothuriidae و Stichopodidae، دو جنس Holothuria و Stichopus 4 گونه Holothuria hilla، Holothuria leucospilota، Holothuria impatiens و Stichopus hermanni شناسایی شدند. که بالاترین تراکم مربوط به گونه h.Leucospilota بود. شاخص تنوع شانون 75/0 و شاخص تنوع زیستی نیز 54/0 محاسبه گردید. تمام گونه های مورد بررسی در این مطالعه دارای تراکم کمی بوده و لذا این موضوع باعث کاهش شاخص تنوع شده است. تنها گونه خیار دریایی H.leucospilota تراکم و فراوانی بالاتری را در منطقه مورد بررسی داشته است و لذا به نظر می رسد این گونه به عنوان گونه غالب در این جزیره باشد و به دنبال آن گونه S.herrmani دارای تراکم بالاتری بوده است.

کلیدواژه ها

خیار دریایی، جزیره هندورابی، خلیج فارس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.