بررسی تاثیر BTEX و عوامل محیطی بر فلور بهاره فیتوپلانکتونی در رودخانه کرج

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی شیلات و آبزیان ایران
  • کد COI اختصاصی: CFAAI01_078
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 651
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه ذاکری

باشگاه پژوهشگران جوان، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی تهران، ایران

فرزانه برزآبادی فراهانی

گروه پژوهشی بیولوژی دریا، جهاد دانشگاهی خوارزمی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

احمدرضا ابراهیمی پور

گروه پژوهشی بیولوژی دریا، جهاد دانشگاهی خوارزمی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

ابراهیم ابوذری لطف

باشگاه پژوهشگران جوان، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی تهران، ایران

چکیده

رودخانه کرج نیز یکی از مهمترین رودخانه های شمال ایران است که از کوههای البرز سرچشمه می گیرد. این رودخانه تحت تاثیر آلودگی های محیطی و پسابهای صنعتی، کشاورزی، روستایی و شهری قرار دارد. در این پژوهش اثر عوامل فیزیکوشیمیایی و به ویژه آلاینده های بنزن، تولوئن، اتیل بنزن و زایلن ها (با نام کلی BTEX) بر فلور فیتوپلانکتونی رودخانه کرج مورد بررسی قرار گرفته است. بررسی تغییرات کیفی فیتوپلانکتونها، اندازه گیری BTEX و فاکتورهای محیطی آب رودخانه در فصل بهار 1390 در 11 ایستگاه انجام شد. به طور کلی 21 جنس شناسایی شدند که متعلق به 3 رده جلبکها: دیاتومه ها، سیانوباکترها، جلبکهای سبز می باشند (19 جنس از دیاتومه ها، 1 جنس از سیانوباکترها و 1 جنس از جلبکهای). بیشترین و کمترین میزان فیتوپلانکتونها در رودخانه کرج به ترتیب در ایستگاههای پل خوزنکلا و سد کرج مشاهده گردید. نتایج حاصله نشان داد که با افزایش دما، غلظت BTEX و TDS و نیز کاهش DO میزان رشد فیتوپلانکتونها کاهش می یابد. میزان آلودگی و فلور فیتوپلانکتونی در ایستگاههای مختلف و رابطه آنها با یکدیگر و با فاکتورهای فیزیکی مورد بررسی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

رود کرج، فلور فیتوپلانکتونی، آلاینده های BETX، عوامل فیزیکو شیمیایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.