بررسی تنوع و فراوانی انگل های تک یاخته ای کپور ماهیان دریاچه هامون سیستان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی شیلات و آبزیان ایران
  • کد COI اختصاصی: CFAAI01_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 614
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرش مهری

دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس

امیرهوشنگ بحری

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس

دلارام نخبه زارع

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس

چکیده

بررسی حاضر در منطقه سیستان از فروردین تا شهریور 1390 انجام گرفته است. برای این منظور 160 عدد ماهی از 4 ایستگاه صید شامل چاه نیمه چهار، پشت سد زهک، هامون پوزک و هامون صابری صید شدند. ماهیان پس از صید به صورت زنده به آزمایشگاه مرکز تحقیقاتی زهک منتقل شدند و پس از بررسی آزمایشگاهی به کمک کلید شناسایی معتبر مورد شناسایی قرار گرفتند. ماهی آمور (Ctenopharvngodon idella) 38 عدد، شیزوتراکس زارودنی (Shizothorax arudnyi) 12 عدد، کپور معمولی (Cyprinus carpio) 64 عدد و فینوفاگ (Hypophthalmicthys molitrix) 46 عدد بودند. در این بررسی 3 انگل مختلف شناسایی شد که شامل: Apiosoma sp.، Ichthyophthirius multifilius، Tricodina sp. بودند. ضمناً انگل Ichthyophthirius multifilius در تمام 4 گونه ماهی صید شده وجود داشت. همچنین بر اساس نتایج انگل Ichthyophthirius multifilius بالاترین درصد فراوانی را برای ماهی آموز با (4/39)درصد، شیزوتراکس زارودنی (25)درصد، کپور معمولی (5/12) درصد و فیتوفاگ (6/32) درصد دارد.

کلیدواژه ها

کپور ماهیان، دریاچه هامون، سیستان، انگل، چاه نیمه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.