CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

پیراسنجه های رشد، مرگ و میر و ضریب بهره برداری ماهی هوور (Thunnus tonggol) در آبهای خلیج فارس و دریای عمان (محدوده استان هرمزگان)

عنوان مقاله: پیراسنجه های رشد، مرگ و میر و ضریب بهره برداری ماهی هوور (Thunnus tonggol) در آبهای خلیج فارس و دریای عمان (محدوده استان هرمزگان)
شناسه ملی مقاله: CFAAI01_033
منتشر شده در اولین همایش ملی شیلات و آبزیان ایران در سال 1391
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمد درویشی - پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان
فرهاد کیمرام - موسسه تحقیقات شیلات ایران
علی سالارپوری - پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان
سیامک بهزادی - پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان

خلاصه مقاله:
ماهی هوور یکی از گونه های مهم اقتصادی خلیج فارس و دریای عمان می باشد. تنظیم الگوی برداشت مناسب و پایدار یک ذخیره مستلزم تعیین پیراسنجه های رشد، مرگ و میر و ضریب بهره برداری جمعیت آن می باشد. به همین منظور اطلاعات مربوطه از سه تخلیه گاه اصلی بندر لنگه، بندرعباس و بندرجاسک در استان هرمزگان جمع آوری گردید. پیراسنجه های رشد K, L و مقدار t0 به ترتیب 3/132 سانتی متر، 35/0 در سال و 31/0 سال به دست آمد و نتایج نشان داد که این ماهی از سرعت رشد بالایی در 2 سال اول زندگی برخوردار است. متوسط طول ماهیان در پایان 1 سالگی به 6/48 سانتی متر می رسید. این طول در پایان سال های دوم، سوم و چهارم به ترتیب به 3/73، 7/90 و 103 سانتی متر می رسید. مقدار شاخص ضریب رشد (o) برابر با 8/3 محاسبه شد که با سایر مطالعات انجام شده در اقیانوس هند مشابهت دارد. مرگ و میر کل، طبیعی، صیادی و ضریب بهره برداری به ترتیب 62/1، 46/0، 16/1 (در سال) و 72/0 محاسبه گردیدند.

کلمات کلیدی:
ماهی هوور، پیراسنجه های رشد، مرگ و میر، ضریب بهره برداری، خلیج فارس و دریای عمان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/263161/