ضریب تبدیل غذایی و ماندگاری ماهیان جوان قزل آلای رنگین کمان داخلی و وارداتی (فرانسوی) تحت دوره های نوری مختلف در سیستم مداربسته

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی شیلات و آبزیان ایران
  • کد COI اختصاصی: CFAAI01_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1209
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهرزاد بریمانی

کارشناس ارشد شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر

معصومه بحر کاظمی

استادیار گروه شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر

کیوان حضایی

استادیار گروه شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر

چکیده

در این تحقیق تاثیر دوره های نوری متفاوت بر ضریب تبدیل غذایی و ماندگاری ماهیان جوان قزل آلای رنگین کمان داخلی و وارداتی (فرانسوی) در دو گروه آزمایشی مورد بررسی قرار گرفت. در آزمایش اول ماهیان جوان قزل آلای رنگین کمان داخلی با میانگین وزن اولیه (6/0  02/46 گرم)، در 12 تانک بتونی با ظرفیت 8 لیتر به طور تصادفی ذخیره سازی شدند. ماهیان تحت چهار دوره نوری شامل 24 ساعت روشنایی (24L:0D)، 16 ساعت روشنایی و 8 ساعت تاریکی (16L:8D)، 12 ساعت روشنائی و 12 ساعت تاریکی (12L:12D) و 16 ساعت تاریکی و 8 ساعت روشنایی (8L:16D) قرار داده شدند. برای هر دوره نوری نیز سه تکرار وجود داشت. در طول این پژوهش که 60 روز به طول انجامید شدت نور معادل 300 لوکس نوری بود که توسط لامپهای فلورسنت تامین شد. کمترین ضریب تبدیل غذایی در ماهیان جوان قزل آلای داخلی در دوره نوری 16 ساعت روشنایی و 8 ساعت تاریکی به دست آمد که با سایر دوره های نوری تفاوت معنی داری داشت (P< 0.05). در آزمایش دوم ماهیان جوان قزل آلای رنگین کمان فرانسوی با میانگین وزن اولیه (72/0  14/45 گرم)، مانند آزمایش اول در 12 تانک بتونی با ظرفیت 8 لیتر به طور تصادفی ذخیره سازی شدند و تحت چهار دوره نوری و شدت نوری همانند آزمایش اول قرار گرفتند. کمترین ضریب تبدیل غذایی در دوره نوری 24 ساعت روشنایی به دست آمد که با سایر تیمارها تفاوت معنی داری داشت (P< 0.05). همچنین ماندگاری در هر دو گروه تحت تاثیر دستکاری دوره های نوری قرار نگرفت. برای به دست آوردن ضریب تبدیل غذایی کمتر در ماهیان جوان قزل آلای رنگین کمان داخلی و فرانسوی به ترتیب دوره نوری (16L:8D) و (24L:0D) پیشنهاد می شود.

کلیدواژه ها

دوره نوری، قزل آلای رنگین کمان، ضریب تبدیل غذایی، ماندگاری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.