افزایش کارایی مدیریت کیفیت سرویس (QoS) در معماری سرویس گرا

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی نوآوری در مهندسی کامپیوتر و فنآوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: CEIT01_234
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1093
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نضال مدحج

هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوسنگرد، گروه کامپیوتر، سوسنگرد، ایران

جمیل نیسی

هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرمشهر، گروه حقوق، خرمشهر، ایران

چکیده

نسلهای آینده سیستم های نرم افزاری بصورت توزیع شده و سرویس گرا خواهد بود. سرویس گرایی (SOA) روشی برای پیاده سازی، استقرار و مدیریت سیستم های اطلاعاتی است. چنین سیستم هایی از تعداد زیادی اجزای قابل جایگزینی تشکیل می شوند که باید در زمان اجرا قابلیت کشف شدن داشته باشند. این اجزا سرویس نامیده می شوند. کیفیت سرویس یکی از جنبه های مهم در سیستم های سرویس گرا است که در آن فراهم کننده های سرویس SP مجموعه ای از سرویس های مرتبط را به مشتریان ارائه می دهند و جزئی بنام کارگزار کیفیت سرویس QB واسطه گر انتقال سرویس بین SP ها و مشتریها است. بسیاری از SP ها سرویس های مشابهی را با عاملهای عمومی ارائه می دهند در حالی که در کیفیت سرویس و هزینه متفاوت عمل می کنند. در این تحقیق به مطالعه و بررسی سیستم های سرویس گرا پرداخته شده است. فازهای اصلی چرخه حیات چنین سیستم هایی که عبارتند از : شناسایی کاندیدای سرویس ، طراحی واسط سرویس و پیاده سازی و استقرار سرویس شرح داده شده اند. سپس به مساله کیفیت سرویس برای کارایی ( یعنی زمان پاسخ و توان عملیاتی) پرداخته شده است و معماری کلی QB و تعدادی از پروتکل های مهم آن در انتقال کیفیت سرویس شرح داده شده اند.

کلیدواژه ها

سرویس گرایی، کیفیت سرویس، سرویس، کارایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.