بررسی برخی خصوصیات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی دو رقم توتفرنگی پاروس وکوئینالیزا تحت تنش خشکی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: ششمین همایش یافته های پژوهشی کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: RCANR06_323
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 488
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بختیار شکری

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان

ناصر قادری

استادیاران گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان

تیمور جوادی

استادیاران گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان

چکیده

از مهمترین میوههایی که در استان کردستان بطور عمده تولید میشود، توتفرنگی میباشد. یکی از عوامل محیطی کهبر تولید این محصول موثر است آبیاری است. به این منظور آزمایشی جهت بررسی برخی خصوصیات فیزیولوژیکی وبیوشیمیایی دو رقم توتفرنگی پاروس و کوئینالیزا تحت تنش خشکی بصورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفیبا دو تیمار آبیاری کامل (شاهد) و تنش خشکی با سه تکرار اجرا گردید. در این آزمایش بعد از 45 روز از شروع آزمایشتعداد برگ، سطح برگ، محتوای نسبی آب برگ، پایداری نسبی غشای سلولی، میزان پروتئینهای محلول و فعالیت آنزیم کاتالاز مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد تنش خشکی بر روی تعداد برگ، محتوای نسبی آب برگ، میزان پروتئینهای محلول و فعالیت آنزیم کاتالاز در سطح 5% اثر معنیدار گذاشته است. در رقم کوئین الیزا تنش خشکی بر روی سطح برگ و شاخص پایداری غشای سلولی معنیدار بود. اما اثر معنی دارای بر روی رقم پاروس نداشت. تنش خشکی سبب کاهش تعدادبرگ،محتوای نسبیآ ببرگ،میزان پروتئینهای محلول و افزایش فعالیت آنزیم کاتالاز در هر دو رقم و کاهشسطح برگ و شاخص پایداری غشای سلولی در رقم کوئین الیزا شد. با توجه به اینکه خشکی بر روی سطح برگ و پایداری غشاء سلولی رقمپاروس موثر نبوده، میتوان نتیجه گرفت که رقم پاروس نسبت به کوئین الیزا به خشکی متحمل است.

کلیدواژه ها

توتفرنگی، تنش خشکی، پایداری غشاء سلولی، محتوای نسبی آب، پروتئینهای محلول

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.