کاربرد مالچ پلاستیکی بر روی رشد و نمو توتفرنگی رقم کوئین الیزا و پاروستحت شرایط کم آبی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: ششمین همایش یافته های پژوهشی کشاورزی
- کد COI اختصاصی: RCANR06_322
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 760
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان
استادیاران گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان
استادیاران گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان
چکیده
خشکی از مهمترین عوامل محدود کننده رشد میباشد که در نتیجه آن تنش اکسیداتیو هم آغاز میشود. بررسی میزانتحمل به خشکی ارقام مختلف و مقایسه با ارقام بومی استان کردستان منجر به انتخاب ارقام برتر برای شرایط آب و هواییاستان میشود. گیاهان از طریق ایجاد تغییرات مورفولوژیک و فیزیولوژیک، به خشکی واکنش نشان میدهند. توت فرنگی ازمهمترین میوههای تولید شده در استان کردستان میباشد. یکی از عوامل محیطی که بر تولید این محصول موثر است آبیاریاست. به این منظور آزمایشی برای بررسی کاربرد مالچ پلاستیکی بر روی رشد و نمو توتفرنگی رقم کوئین الیزا و پاروستحت شرایط کم آبی بصورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تیمار مالچ + آبیاری کامل، مالچ +تنش 10 - بار، بدون مالچ + تنش 10 - بار و بدون مالچ + آبیاری کامل با سه تکرار اجرا گردید. بعد از گذشت 45 روز از شروع آزمایش وزن تر و خشک ریشه، دمبرگ، برگ، طوقه و وزن خشک کل، طول وحجم ریشه اندازهگیری شدند. نتایج نشان داد تنش خشکی بر روی کاهش وزن خشک برگ، وزن تر برگ، دمبرگ، طوقه و ریشه در سطح 5% اثر معنی دار گذاشته است. همچنین تنش خشکی سبب کاهش وزن خشک کل و افزایش وزن خشک ریشه به شاخساره شد. از طرفی کاربرد مالچ بر روی افزایش وزن تر برگ، طوقه، وزن خشک ریشه و افزایش حجم و طول ریشه در شرایط تنش معنیدار بود. این نتایج نشان داد که کاربرد مالچ پلاستیکی باعث بهبود شاخصهای فیزیولوژیکی توتفرنگی شده و به گیاه کمک مینماید که از رطوبت بالاتری در ناحیه ریشه در مقایسه با شرایط بدون مالچ برخوردار باشد.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.