پیچیک صحرایی hypocassida subferruginea شهرستان سنندج

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: ششمین همایش یافته های پژوهشی کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: RCANR06_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 761
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سونیا سیفی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه گیاهپزشکی دانشکده کشاورزی دانشگاه کردستان

امین صادقی

استاد یار گروه گیاهپزشکی دانشکده کشاورزی دانشگاه کردستان

حامد غباری

چکیده

علف‌‌های هرز به طور مستقیم و غیر مستقیم در کاهش تولیدات کشاورزی، سوء تغذیه و گرسنگی بشر مشارکت دارند. پیچک صحرایی convolvulus arvensis یک علف هرز چند ساله بوده که در بسیاری از گیاهان زراعی و باغی مشکلات فراوانی ایجاد می‌نماید. کنترل شیمیایی پیچیک صحرایی به دلیل داشتن ریزوم و چند ساله بودن و نیز خسارات ناشی از مصرف علف‌کش‌ها در مزارع مشکل است. در بازدیدهای به عمل آمده در سال 1391 از مزارع شهرستان سنندج که این علف‌هرز در آن‌ها وجود داشته، حشره‌ای مشاهده گردید که با تغذیه برگ‌های پیچیک صحرایی باعث از بین رفتن ان‌ها می‌گردد. باتوجه به اهمیت کنترل بیولوژیکی این علف هزر و عدم وجود هیچ‌گونه گزارشی دال بر شناسایی سوسک برگ‌خوار پیچیک صحرایی در ایران، تحقیق حاضر در راستای شناسایی این حشره انجام شده است. بنابراین نمونه‌گیری از مزارع گیاهان زارعی صورت گرفت و با استفاده از کلید شناسایی موجود در کتاب the palaearctic chrysomelidae در سطح گونه شناسایی و توسط متخصص مربوط مورد تأیید قرار گرفت.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.