اثررقم انگور، رنگ و ارتفاع تله‌های دلتا روی جلب حشرات کامل خوشه خوار انگور (lobesia botranalep: tortricidae)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: ششمین همایش یافته های پژوهشی کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: RCANR06_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 747
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعدی رایگان

دانشجوی کارشناسی ارشد گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان

جواد ناظمی رفیع

استادیار گروه گیاه پزشکی دانشکده کشاورزی کردستان

امین صادقی

استادیار گروه گیاه پزشکی دانشکده کشاورزی کردستان

چکیده

کرم خوشه خوار انگور (lobesia botrana den & sheff) به عنوان یکی از آفات کلیدی انگور در ایران و تمام نقاط دنیا می‌باشد. این آفت باعث خسارت کیفی و کمی محصولات انگور به طور سالیانه می‌گردد به دلیل اهمیت این افت، اثرات غلظت‌های مختلف فرمون (0/01، 0/1 و 1 میلی‌گرم)، رنگ تله‌های دلتا (سفید، زردف سبز، قهوه‌ای ، چند رنگی) و ارتفاع (5/0، 1، 5/1 متر) در به تله انداختن حشرات کامل نر شب پره خوشه‌‌خوار انگور استان کردستان در ایران در سال 1392-1391 مورد بررسی قرار گرفت. قبل از تجزیه تحلیل داده‌ها، نرمال بودن داده‌‌ها با استفاده از روش kolmogorov-smirnov مورد بررسی قرار گرفت و در صورت نرمال نبودن داده‌‌ها از تبدیل داده مناسب استفاده گردید. نتایج نشان داد که بین رقم‌های انگور تفاوت معنی‌داری در جلب وجود داشت وبه طروی که رقم عسگری بیشترین جلب افت را دارا بود و با رقم بی‌دانه قرمز تفاوت معنی‌داری را نشان داد. بیشترین اثرات رنگ‌ تله‌ها (p=0.114) و ارتفاع تله (p=0.919) برای جلب آفات تفاوت معنی‌داری را نشان ندادند.

کلیدواژه ها

کرم خوشه خوار انگور، تله دلتا، غلظت فرمون، رنگ تله دلتا،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.