رویکرد بر اهمیت نانو رس های مونت موریلونیت در مهار کنترل بیابان زایی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی نانو تکنولوژی مزایا و کاربردها
  • کد COI اختصاصی: NANOO01_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1448
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا صادقی

عضو هیات علمی مجتمع آموزش عالی سراوان ، سیستان و بلوچستان ، ایران

چکیده

از ممترین شناسه های بیابانزایی می توان برهنگی خاک ، زوال تنوع زیستی ، کاهش تولید سرزمین ، هجوم ماسه های روان ، نابودی سازه های زیر بنایی و مراکز جمعیتی ، فرسایش بادی را نام برد . در این تحقیق ضمن پرداخت به مقوله اهمیت بیابان زدایی و احیاء مراتع فقیر با استفاده از تکنولوژی های جدید و نوین در کشور ، ساختار نانو رس مونتموریلونیت و اهمیت آن در کنترل مناطق بیابانی بویژه در منطقه سیستان و بلوچستانضمورد بررسی قرار گرفت . نانو ذره مونتموریلونیت که عمده ترین فاز موجود در اسمکتیت را تشکیل می دهد با ابعاد حدود 1 نانو متر ضحامت و 100 نانو متر قطر و با داشتن خواص منحصر به فرد توانسته است به منظور ثبیت شن های روان و جلوگیری از بیابان زایی ، بهبود ساختار خاک ، فرسایش بادی و پراکنش ریزگردها مورد استفاده قرار گیرد . در این مقاله سعی شده است با معرفی این ماده قدرتمند به ساختار برخی از ویژگی های فیزیکی مهم و خواص منحصر به فرد و نتایج مطلوب استفاده از آن در خاکهای کشاورزی و همچنین مهار و کنترل بیابانزایی اشاره شود . روش گرد آوری مطالب در این تحقیق به صورت کتابخانه ای و منابع الکترونیک بوده که به تجزیه و تحلیل اطلاعات موجود در مورد این نانو ذره فعال پرداخته شده است . از جمله فاکتور های موثر در این نانو رس ها در مناطق خشک می توان به کاهاش مصرف اب تا 66 درصد و کاهش هدر رفت آب از طریق تبخیر و نفوذ در عمق ، افزایش راندمان و سرعت جوانه زنی بذر تا 100 درصد ، کاهش شستشوی آنیون ها و کاتیون ها ی مورد نیاز بری رشد گیاه ، افزایش بهره وری و عملکرد محصول تا بیش از 176 درصد ، اینجاد و افزایش تراکم خاک ، افزایش ظرفیت تبادل یونی ، خواص الکتریکی سطحی ، ظرفیت تورم پذیری در محیط های قطبی و پیوند بالا ، ظرفیت جذب بالا ، سطح ویژه بالا و شکل پذیری زیاد ، اشاره کرد .

کلیدواژه ها

نانورس ، مونت موریلونیت ، بیابان زدایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.