بررسی و تعیین سناریو مانور عملیاتی با بهره‌وری بهینه در شریان حیاتی برق در راستای مدیریت بحران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس ملی مدیریت بحران و HSE در شریان های حیاتی، صنایع و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: DMHSE01_085
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1703
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی سهرابی بیدار

مهندس برق (قدرت) و کارشناس ارشد مدیریت اجرایی، مدیر دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت توزیع برق استان همدان

حاجی رضا تیموری

مهندس برق (قدرت) و کارشناس ارشد مدیریت صنعتی، مدیرعامل شرکت توزیع برق استان همدان

چکیده

خسارت در شریان حیاتی برق با بعضی شریان‌های حیاتی تفاوت قابل توجهی دارد. به دلیل نقطه‌ای بودن اغلب خسارات، ایجاد قطعی برق در اثر بحران‌ها به معنی خرابی کامل شبکه برق نبوده و معمولاً امکان برگشت به حالت عادی وجود دارد. سرعت برقراری مجدد شریان حیاتی برق بستگی به بزرگی خسارات و میزان آمادگی نیروهای عمل‌کننده دارد. آمادگی را می‌توان با تمرین افزایش داد و مانورهای عملیاتی از مهمترین تمرین‌ها می‌باشند که به دلیل هزینه برگزاری مورد کم رغبتی مدیران می‌گردد و این باعث پایین آمدن سطح آمادگی سازمانها در مقابله با شرایط اضطراری می‌شود. لذا تعیین سناریو مناسب برای اجرای مانورهای عملیاتی با بهره‌وری بهینه از اولویت برخوردار است. در این راستا در شرکت توزیع برق استان همدان نسبت به مطالعه و برنامه‌ریزی و اجرای چهار مرحله مانور با سناریو قبلی اقدام و از تجارب حاصله نسبت به استخراج الگوی سناریو مانور عملیاتی با بهره‌وری بهینه نموده که در این مقاله معرفی می‌گردد. اجرای الگوی ارائه شده علاوه بر تأمین هدف افزایش سطح آمادگی، اهداف مفید دیگری را نیز در پی دارد که به دلیل فواید و ارزش‌های ایجادی می‌تواند توجیه فنی و اقتصادی نیز داشته باشد که باعث ترغیب مدیران برای اجرای مانورهای عملیاتی خواهد بود. بعضی از اهداف حاصل به طور خلاصه عبارتند از: 1) افزایش توان و آمادگی برای شرایط اضطراری، 2) آشنایی واحدهای معین با شبکه برق واحد، 3) آشنایی و آمادگی پیمانکاران برای همکاری در شرایط اضطراری، 4) رفع معایب و تعمیر اساسی شبکه برق محدوده مانور، 5) اعمال حداقل قطعی برق به مشترکین برای رفع معایب و تعمیر اساسی شبکه برق (با توجه به انجام عملیات همزمان چندین گروه عملیاتی، 6) افزایش سرعت و سطح آمادگی مدیران و کارکنان در پاسخ به فراخوان‌ها، 7) نمایش توان و قدرت مدیریت بحران.

کلیدواژه ها

شریان حیاتی برق، مانور عملیاتی، مدیریت بحران، سناریو، بهره‌وری بهینه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.