ارزیابی کارایی بورس اوراق بهادار تهران و تعیین نارساییها، اولویتها و راهکارهای ارتقای آن

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت چالشها و راهکارها
  • کد COI اختصاصی: ICMM01_0305
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 939
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی ابزری

استاد دانشگاه اصفهان

محمود دانیالی ده حوض

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه دانشجوی دکتری مدیریت بازرگانی دانشگاه اصفهان

حسین منصوری

دانشجوی دکتری مدیریت بازرگانی دانشگاه اصفهان

چکیده

پژوهش حاضر در صدد است با مطالعه و تحلیل جامع شاخص های کارایی بازار سرمایه به ارزیابی کارایی بورس اوراق بهادار تهران و تعیین اولویتها و راهکارهای ارتقای آن بپردازد. روش تحقیق، توصیفی -پیمایشی و روش جمع آوری داده ها، کتابخانه ای میدانی میباشد. جامعه آماری پژوهش شامل کارکنان شرکت بورس و پرسنل شرکتهای کارگزاری میشود. در راستای اهداف تحقیق جهت آزمون فرضیات پژوهش از آمارتوصیفی و استنباطی استفاده گردید. نتایج تحقیق حاکی از آن است که کارایی بورس اوراق بهادار تهران ازدیدگاههای کارکنان شرکت بورس و پرسنل شرکتهای کارگزاری در هر کدام از ابعاد مورد مطالعه 1)زیرساخت های قانونی و مقرراتی 2 ) عوامل ساختاری بازار 3 ) سیستم اطلاعاتی بازار 4 ) عوامل مربوط به مشارکت کنندگان در بازار 5 ) شرایط روانی و رفتاری نامطلوب ارزیابی شده است. یافته های حاصل از به کارگیری آزمون فریدمن به منظور اولویت ابعاد و مؤلفه های کارایی سازمان بورس دلالت بر آن دارد که عوامل ساختاری بازار دارای بیشترین میانگین بوده و نسبت به سایر ابعاد کارایی بورس دارای وضعیت بهتری بوده و زیرساختهای قانونی و مقرراتی دارای بدترین وضعیت دارا است. همچنین در پایان، پس از مطالعه نارسایی و مشکلات بورس اوراق بهادار تهران، پیشنهاداتی جهت ارتقای کارایی بازار ارائه شده است.

کلیدواژه ها

کارایی بازار سرمایه، فرضیه بازار کارا، بورس اوراق بهادار تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.