بررسی وضعیت صنایع موجود استان زنجان از لحاظ ۴شاخص بهره دهی تولید بهره وری کلنیروی کار و مواداولیه درکد دو رقمی ISIC - طی سالهای 1383- 1376

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت چالشها و راهکارها
  • کد COI اختصاصی: ICMM01_0263
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1110
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رویا عبدی

دانشجوی کارشناسی رشته مدیریت صنعتی دانشگاه زنجان

حسین عظیمی

استادیار دانشگاه زنجان، دانشکده علوم انسانی، گروه مدیریت

چکیده

نظر به اینکه کشورمان ایران در آستانه الحاق به سازمان تجارت جهانی (WTO) است لذا مسئولیت مدیران صنایع کشور بویژه استان زنجان در قبال اعمال طرحهایی بمنظور بهبود وضعیت صنایع دو چندان میشود. اهمیت این پژوهش دانستن فضای رقابت برای صنایع موجود استان، صرفاً سطح استان یا کشور نبوده و در آینده نزدیک با ورود رقبای خارجی و کالاهای پرکیفیت و ارزان، عرصه فعالیت برای آن دسته از واحدهای صنعتی نیز که در حال حاضر وضعیت نسبتاً مناسبی دارند، نیز تنگ تر شده و آنها نیز در معرض خطر خواهند بود. برای شناخت مناسب از وضعیت کنونی صنایع استان، چاره ای جز بررسی وضعیت موجود از طریق شاخص های اقتصادی و بازار یا تکیه بر آمارهای رسمی نبوده و این مساله، ضرورت انجام طرحی جامع در این خصوص را نمایان می سازد. پژوهش حاضر با هدف بررسی وضعیت صنایع موجود استان زنجان از لحاظ توجیه پذیری اقتصادی و بازار بوده که در این استان به عمل آمده است. روش تحقیق، از نوع توصیفی و از سوی دیگر، این تحقیق از نوع تحقیق علی قیاسی می باشد و نوع پژوهش کاربردی بوده و از ابزار پرسشنامه و ابزار جمع آوری کاملاً مرتبط با موضوع به ترتیب از طریق بانکهای عامل استان، اداره امور مالیاتی استان و شرکت ها و کارگاه های صنعتی موجود در سطح استان زنجان انجام گرفت. اطلاعات مورد استفاده در تحقیق حاضر، از طریق بررسی مدارک و اسناد رسمی با استعلام از مراکز آمار ایران استفاده شد. جامعه آماری این طرح شامل تمامی کارگاه های صنعتی واقع در نقاط شهری و روستایی استان زنجان است که طی سالهای 1376 تا 1383 متوسط تعداد شاغلان آن ها 10 نفر و بیش تر بوده است. به نحوی که آمارگیری از آن ها توسط مرکز آمار ایران به صورت تمام شماری انجام گرفته و اقلام اطلاعاتی آن ها جهت بررسی ها و تجزیه و تحلیل وضعیت صنایع موجود استان زنجان از لحاظ توجیه پذیری اقتصادی و بازار ( طی کدهای 2 و 3 و 4 رقمی) ISIC مورد استفاده بوده است . در این پژوهش سوالات متعددی مد نظر است که بطور خلاصه جایگاه صنعت زنجان در مقایسه با سایر فعالیت اقتصادی، ارزیابی و وضعیت استان زنجان و آینده آن و همچنین از لحاظ توجیه پذیری اقتصادی و بازار منطبق بر آمارهای رسمی مرکز آمار ایران بوده است. در یک نتیجه گیری کلی میتوان گفت صنعت در استان زنجان وضعیتی نسبتاً مطلوب و روبه بهبود دارد ولی مشکلات و تهدیدات متعددی آن را تهدید می کنند که در فصل مربوط به نتیجه گیری مفصل بحث خواهد شد.

کلیدواژه ها

صنایع، بهره وری، استان زنجان، شاخص، توجیه پذیری اقتصادی و بازار ISIC

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.