بررسی اثر ابزارهای تشویقی برکمیت طرحهای پژوهشی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت چالشها و راهکارها
  • کد COI اختصاصی: ICMM01_0170
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 759
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد محمودی

لیسانس وکارشناس اداری ومالی، معاونت پژوهشی،دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران

سیف اله مرادی

فوق لیسانس ومعاون توسعه مدیریت و منابع ، معاونت پژوهشی،دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران

چکیده

این مطالعه با هدف بکارگیری ابزارهای تشویقی جهت گرایش کارشناسان این بخش به پژوهش طراحی و ارایهگردید. لذا درطرح از 3 ابزارتشویقی به منظور افزایش انگیزه در بین محققین دراین بخش به نام ( ابزارهای مالی، مدیریتی وبازخوردی) درنظرگرفته شد. مشوقهای مالی: همان حمایت هایی مالی موسسه است. مشوق های مدیریتی: همان حمایت هایانگیزشی مدیران ارشد موسسه باشد. مشوق های بازخوردی: همان مشوقهای موفقیت در بهره وری ( شکوفایی) هستند که فردمحققاز نتایج کارخود دارد. اهمیت انجام تحقیق بدین منظور بود که رشد تحقیق در بحث پزشکی و علوم مرتبط بسیار مطلوب است، اما در بحث خدمات و پشتیبانی و توسعه نیروی انسانی و سازمانی هنوز کارهای پژوهشی قابل توجه به انجام نرسیده است. نوع مطالعه مداخله ای قبل و بعد (نیمه تجربی) پرسشنامه ای شامل سؤالاتی در ارتباط با اطلاعات دموگرافیک محقق، مشخصات طرح ارایه شده و تعیین ابزارها مؤثر بر افزایش تشویق در ارایه طرح است. جامعه مورد مطالعه کلیه محققین ارایه کننده طرح به حوزه معاونت توسعه بود که به شیوه سرشماری برای شرکت در پژوهش انتخاب شدند. اطلاعات به دست آمده توسط نرم افزار آماری SPSS و آزمون های آزمون کای دو و t test مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. روایی پرسشنامه نیز توسط آزمون آلفای کرنباخ بررسی گردید و با مقدار 0/83 مورد تایید قرارگرفته است. کمیت طرحهای پژوهشی یک متغییر وابسته و ابزارهای تشویقی یک متغییر مستقل درنظرگرفته شد. نتایج بیانگر این مطلب است که91/7 درصد از پاسخگویان ابزارهای مدیریت و 33/3 از پاسخگویان ابزارهای مالی و 58/3 درصد نیز ابزارهای بازخورد را مثبت و مؤثر دانسته اند. این موضوع درمطالعه فرمانبر و همکاران با اکثریت اعضای هیات علمی (76/9 درصد) است که معتقد بوده اند مسئولین و مدیران به نتایج تحقیقات کاربردی توجهی نمی کنند .ایشان معتقد هستند رهبری و مدیریت اثربخش، و عواملی ازاین قبیل باید در رفع تنگناهای پژوهشی کمک کنند (4). نتایج به نحوی درمطالعه سرکارخانم کاظمی و همکاران در ارتباط با دیدگاه اعضا نسبت به برگزاری کارگاه ها، و... تاثیر آن در جلب مشارکت محققین (92 درصد) نظر مثبت بیان شده است؛و نسبت به تاثیر حمایت مالی و افزایش حق التحقیق (به ترتیب 97/5 درصد، 94 درصد و 93 درصد) مثبت بوده است (9). به نظر میرسد استفاده از هرگونه ابزار تشویقی در حوزه پژوهش امری تاثیرگذار و مسیر رشدتحقیق را هموار میسازد. مدیریت نیز امری مؤثر دراین روند و تسهیل گذار میباشد بر این اساس میتوان گفت مشوقهای مدیریتی برکمیت طرحهای پژوهشی درحوزه معاونت توسعه با اثری ( 0/004 = P ، 8/333 = X2) کاملاً مثبتی را در میان محققین دارایارایه طرح درحوزه معاونت توسعه دانشگاه علوم پزشکی کردستان ایفا نموده است.

کلیدواژه ها

ابزارهای تشویقی، طرح پژوهشی، پژوهشگر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.