چالشها و چشماندازهای توسعه کشاورزی ارگانیک در مناطقروستایی (مطالعه موردی: مناطق روستایی شهرستان ارسنجان)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش ملی علوم و فنون کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: CAST01_093
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 699
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غریب فاضل نیا

دانشیار جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، جغرافیا، ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه زابل

مهدی معصومی جشنی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، جغرافیا، ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه زابل

چکیده

کشاورزی ارگانیک را می‌توان به عنوان نوعی کشاورزی تعریف نمود که هدف ان، ایجاد سیستم‌های تولیدی کشاورزی یکپارچه، نظام یافته و انسانی است که تضادیث با منافع زیست محیطی واقتصادی ندارد. در این نوع کشاورزی درجه‌ی اطمینان نسبت بهمنابع تجدیدپذیر مورد بهره‌بردرای توسط بخش کشاورزی به حدی است که امکان و توان تولید مقادیر قابل قبولی از محصولات زراعی و دامی و مواد غذایی مورد نیاز انسان و هم‌چنین شرایطی از قبیل مصونیت در برابر آفات و بیماری‌ها برای گیاهان و دام‌ها فراهم می‌آید. جامعه آماری مورد نظر را 5403 خانوار مناطق روستایی تشکیل داده‌اند. که حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 358 نفر از سرپرستان خانوارها برآورد گردید. در این تحقیق از روش نمونه‌گیری تصادفی ساده استفاده شده، که برای گردآوری داده‌های مربوطه از پرسش‌نامه استفاده شد. سپس پرسش‌نامه‌های جمع‌آوری شده را با استفاده از روش T تک نمونه‌ای در نرم‌افزار SPSS تجزیهو تحلیل کردیم. نتایج تحقیق نشان می‌دهد که: در بعد آموزشی و ترویجی، گویه (تحقیقات و مطالعات کمی در این زمینه صورت گرفته است با میانگین 4.17 و ضریب تغییرات 20). در بعد اقتصادی ، گویه (فقدان حمایت کافی از طرف دولت با میانگین 4.08 و ضریب تغییرات 24) و در بعد نهاده‌ای گویه (نهاده‌های مورد نیاز در دسترس نیست با میانگین 3.94 و ضریب تغییرات 24). مهم‌ترین چالش‌ها و چشم‌اندازهای پیش‌روی کشاورزان برای توسعه کشاورزی ارگانیک در این منطقه می‌باشند.

کلیدواژه ها

چالش‌ها و چشم‌اندازها، توسعه کشاورزی ارگانیک، مناطق روستایی، شهرستان ارسنجان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.