مدلسازی انتقال کنده های حفاری در چاههای افقی با طول بلند با استفاده از مدل دولایه، در حین عملیات حفاری و فلاشینگ

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: سومین کنگره ملی مهندسی نفت
  • کد COI اختصاصی: IPEC03_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1269
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی بهزاد

استاد دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی شریف

غلامرضا راشد

ستادیار دانشکده مهندسی نفت، دانشگاه صنعت نفت

سیامک آخشیک

دانشجوی دکترای مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

انتقال کنده های حفاری یکی از فاکتورهای مهم برای حفر چاههای افقی با طول بلند میباشد. به طوری که موفقیت این نوع از عملیات حفاری وابستگی مستقیم به کیفیت تمیزی سوراخ چاه دارد. در این مقاله ،عملیات انتقال کنده های حفاری با استفاده از مدل دو فازی جامد-مایع بررسی شده است. در این مطالعه، مدل دو لایه برای تشریح رفتار کنده های حفاری برای زوایای مختلف چاه نسبت به عمود، بسط داده شدهاست. در مدل ارائه شده از فرمول اصلاح شده نرخ انتقال کنده های حفاری استفاده شده است. برای حل مدل بصورت عددی از روشSETSاستفاده می شود. برای ارزیابی مدل ارائه شده، مقادیر بدست آمده از مدل با نمونه ای از فرآیند انتقال در یک چاه افقی مقایسه شده است. نتایج شبیه سازی نشان می دهد که رفتار گذرای انتقال کنده های حفاری در طول چاه، توسط این مدل بصورت دقیق نشان داده می شود.همچنین با استفاده از مدلسازی انجام شده، به بررسی همبستگی بین تمرکز حجمی کنده های حفاری با سرعت دورانی رشته حفاری و زاویه چاه ، پرداخته می شود. تخمین زمان مورد نیاز برای عملیات فلاشینگ نیز در این مقاله مورد بررسی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

کنده های حفاری- رشته حفاری- حل عددی به روشSETS ، چاه افقی- عملیات فلاشینگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.