امکان سنجی تولید سولفید هیدروژن در یکی از میادین غرب ایران با تکیه بر فرآیند ازدیاد برداشت ثانویه تزریق آب

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: سومین کنگره ملی مهندسی نفت
  • کد COI اختصاصی: IPEC03_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 755
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین صابری

دانشجوی دکتری مهندسی نفت -گرایش اکتشاف نفت، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران-خیابان حافظ

کامران آزادی

کارشناس ارشد مهندسی استخراج و بهره برداری از دانشگاه صنعتی امیرکبیر،هران-خیابان حافظ،

چکیده

در این مطالعه به بررسی امکان وقوع مکانیسم های محتمل تولید سولفید هیدروژن در یکی از میادین غرب ایران پرداخته می شود، در این میدان سازند آسماری لایه مخزنی می باشد، لایه ی آسماری در این میدان در قسمت هایفوقانی دارای رخساره ی کربناته – تبخیری و در قسمت های تحتانی دارای رخساره ی تخریبی می باشد. این مطالعه نشان داد که در شرایط کنونی مخزن امکان وقوع مکانیسم های احیای ترموشیمیایی سولفات، شکست حرارتیترکیبات آلی سولفوردار، احیای سولفیدهای فلزی همانند پیریت و احیای باکتریایی سولفات وجود ندارد، همچنین این بررسی مشخص نمود که در صورت مهاجرت سولفید هیدروژن از لایه های زیرین به علت تخریبی بودن افقهای تحتانی سازند آسماری و حضور فراوان کانی های آهندار در این بخش، سولفید هیدروژن مهاجرت کرده با یون آهن وارد واکنش شده و به صورت پیریت رسوب نموده و مانع از مهاجرت سولفید هیدروژن به مخزن می شود. در این مطالعه علاوه بر بررسی امکان رخ داد هر یک از مکانیسم های تولید سولفید هیدروژن، در زمینه امکانرشد باکتری های احیا کننده ی سولفات در اثر تزریق آب به این مخزن مطالعاتی انجام شد که نتایج آن حاکی از عدم حضور باکتری های احیا کننده ی سولفات در مخزن آسماری می باشد و نیاز است جهت جلوگیری از رشد این گونه از باکتری ها به مخزن تمهیدات لازم اندیشیده شود

کلیدواژه ها

سولفید هیدروژن، مکانیسم ها، آسماری، باکتری های احیا کننده ی سولفات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.