بررسی تأثیر دوز فلوکولانت بر سرعت ته‏نشینی سوسپانسیون تیکنر باطله کارخانه کنسانتره فولاد زرند ایرانیان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش علمی مهندسی فرآیند پالایش و پتروشیمی
  • کد COI اختصاصی: PROCESS02_132
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1339
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمدرضا رحمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد فرآوری مواد معدنی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات سیرجان

سید مرتضی موسوی راد

دانشگاه شهید باهنر کرمان، مجتمع آموزش عالی زرند، بخش معدن

محمود اسکندری نسب

دانشگاه شهید باهنر کرمان، مجتمع آموزش عالی زرند، بخش معدن

چکیده

ذرات ریز بدلیل وزن کم‏شان سرعت ته‏نشینی بسیار پایینی دارند بنابراین لازم است سرعت ته‏نشینی ذرات جامد افزایش یابد که این کار فقط از طریق افزایش ابعاد ذرات به وسیله کواگولاسیون و لخته‏سازی امکان پذیر است. در تحقیق حاضر تأثیر غلظت منعقد‏کننده A26 بر سرعت ته‏نشینی ذرات جامد مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است. بدین منظور در کارخانه کنسانتره فولاد زرند، ابتدا سوسپانسیونی با غلظت 8% وزنی سنگ آهن تهیه و با اضافه کردن فلوکولانت به استوانه مدرج، تغییرات ارتفاع سطح تماس مایع زلال و سوسپانسیون (خط گل) در زمان‏های مختلف اندازه‏گیری و با رسم نمودار تغییرات ارتفاع خط گل سرعت ته‏نشینی ذرات محاسبه شد. بررسی نتایج نشان داد که افزایش نرخ فلوکولانت تا 22 گرم بر تن موجب افزایش سرعت ته‏نشینی خواهد شد. در نرخ مصرف فلوکولانت بیش از این مقدار افزایش نرخ مصرف فلوکولانت موجب افزایش نرخ سرعت ته‏نشینی نمی‏شود.

کلیدواژه ها

سرعت ته‏نشینی، فلوکولانت، تیکنر باطله، لخته‏سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.