بررسی فرآیند جداسازی در تیکنر باطله کارخانه هماتیت مجتمع گل­گهر

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش علمی مهندسی فرآیند پالایش و پتروشیمی
  • کد COI اختصاصی: PROCESS02_130
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1195
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدمهدی کاربخش

دانشجو کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات سیرجان

محمود اسکندری نسب

دکتری فرآوری مواد معدنی، استادیار مجتمع آموزش عالی زرند

سیدمرتضی موسوی راد

دکتری محیط زیست، استادیار مجتمع آموزش عالی زرند

چکیده

غلظت مواد جامد در خوراک، یکی از مهمترین عوامل موثر بر سرعت ته نشینی است. گاهی اوقات برای افزایش سرعت جداسازی موادجامد، نیاز به رقیق سازی خوراک است. این عمل می تواند همزمان با عملیات فلوکولاسیون، در زمانی که غلظت بالایی از مواد جامد در خوراک به همراه فلوکولانت استفاده شود انجام پذیرد. در این پژوهش تأثیر عواملی چون، نرخ مصرف فلوکولانت، درصدجامد خوراک و نوع فلوکولانت مصرفی بر سرعت ته نشینی ذرات در تیکنر باطله کارخانه هماتیت مجتمع صنعتی و معدنی گل گهر مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که افزایش نرخ مصرف فلوکولانت و کاهش درصدجامد خوراک منجر به افزایش سرعت ته نشینی می شود. این در حالی است که نوع فلوکولانت مصرفی تأثیر چشمگیری بر سرعت ته نشینی نداشت. افزایش نرخ مصرف فلوکولانت از 20 تا 40 گرم-بر تن و کاهش درصدجامد از 11 تا 5% باعث افزایش نرخ سرعت ته نشینی از53/0 تا 19/2 سانتی متر بر ثانیه شد.

کلیدواژه ها

تیکنر، سرعت ته نشینی، فلوکولانت، نرخ مصرف

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.