بررسی اثر تخلخل و تراوایی بر تولید گاز سنتز در راکتور ریفورمینگ متان با استفاده ازدینامیک سیالات محاسباتی (CFD)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش علمی مهندسی فرآیند پالایش و پتروشیمی
  • کد COI اختصاصی: PROCESS02_120
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 985
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فائقه متانت

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، گرایش طراحی فرآیند.

فرهاد شهرکی

استاد گروه مهندسی شیمی، دانشگاه سیستان و بلوچستان.

محمدرضا سردشتی بیرجندی

دانشجوی دکتری مهندسی شیمی، دانشگاه سیستان و بلوچستان.

وجیهه یوسفی

دانشجوی دکتری مهندسی شیمی، دانشگاه سیستان و بلوچستان.

چکیده

واکنش تبدیلی متان و بخار یا ریفورمینگ بخار سالهاست که به عنوان اصلی ترین فرآیند در تولید گاز سنتز در صنایع مورد استفاده مورد استفاده قرار می گیرد. این امر باعث شده است که امروزه توجه زیادی به عملکرد واحدهای تولید هیدروژن جلب شود.گاز سنتز مخلوطی از گاز هیدروژن و منوکسیدکربن است. امروزه به دلیل کاربرد زیاد این گاز در صنایع شیمیایی، پتروشیمی و ... تولید این گاز بسیار مورد توجه قرار گرفته است. ریفورمینگ هیدروکربن ها با بخار، مخصوصاً گاز طبیعی، فرآیندی اقتصادی و مهم، برای تولید گاز سنتز می باشد. در این مقاله با مدلسازی دو بعدی راکتور بستر ثابت ریفورمینگ متان با استفاده از دینامیک سیالات محاسباتی (CFD) به بررسی اثر تخلخل و تراوایی در این راکتور پرداخته شده است. نتایج حاصله نشان می دهد که کاهش تخلخل در بستر،باعث کاهش فشار، بهتر شدن توزیع جریان و افزایش سطح فعال واکنش می شود که درنتیجه تولید گاز سنتز افزایش می یابد. همچنین با بررسی اثر تراوایی در بستر راکتور مشاهده شد که در بیشتر عرض راکتور بجز نزدیک دیواره ها تراوایی با نرخ واکنش رابطه عکس دارد و با کاهش تراوایی ، زمان ماند افزایش و تولید گاز سنتز افزایش می یابد. در نزدیک دیواره راکتور به دلیل کاهش سرعت و دما، با کاهش تراوایی تولید گاز سنتز کاهش می یابد.

کلیدواژه ها

دینامیک سیالات محاسباتی (CFD)، گاز سنتز، استیم ریفورمینگ متان، تخلخل، تراوایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.