مطالعه و بررسی مایعات یونی و کاربرد آن‌ها در فرآیندهای جداسازی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش علمی مهندسی فرآیند پالایش و پتروشیمی
  • کد COI اختصاصی: PROCESS02_108
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4093
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پیمان داودی نسب

دانشجوی دکتری مهندسی شیمی

احمد رهبر کلیشمی

استادیار دانشکده مهندسی شیمی دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران

ملیحه راجی اسدآبادی

دانشجوی دکتری مهندسی شیمی

چکیده

استفاده گسترده از حلال‌های سمی و فرار در صنایع شیمیایی منجر به آسیب‌دیدگی جدی محیط زیست می‌شود؛ لذا یافتن جایگزین مناسبی برای این حلال‌ها که از نظر زیست محیطی سالم بوده و در عین حال خواص حلال‌های متداول را داشته باشند، به شدت در صنایع دارویی و شیمیایی حس می‌شود. از جمله این حلال‌های جدید، مایعات یونی را می‌توان نام برد. مایعات یونی شامل ترکیباتی آلی هستند که تماماً از یون ها تشکیل شده‌اند. مایعات یونی که معمولاً به عنوان حلال و یا کاتالیست سبز نیز شناخته می‌شوند، در دمای زیر صد درجه سانتی‌گراد مایع هستند و مهم‌ترین مزیت آن‌ها این است که فشار بخار بسیار پایینی دارند؛ به همین دلیل غیر فرار بوده و مشکلی برای محیط زیست ایجاد نمی‌کنند. از این رو مطالعه بر روی این گروه جدید از مایعات به منظور استفاده در صنایع مختلف بسیار مورد توجه می‌باشد. در این مقاله انواع مختلف مایعات یونی، ساختار، مزایا و ویژگی های آن ها مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین جایگاه و کاربرد متنوع آن ها در فرآیندهای مختلف جداسازی اعم از واکنش های کاتالیستی، الکتروشیمی، گوگردزدایی، استخراج مایع-مایع، جداسازی گازی و غشاهای تثبیت شده مایع مورد مطالعه قرار گرفته است

کلیدواژه ها

مایعات یونی، حلال سبز، فرآیندهای جداسازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.