زمان بندی همزمان مدل های تولید و حمل و نقل در زنجیره تامین دوسطحی و ارائه روشی برای حل آن

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC13_321
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1029
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن جوانشیر

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، دانشکده مهندسی صنایع، تهران، ایران

مجید نوجوان

یسرا علی پناه

چکیده

در شرایط حاضر و با توجه به افزایش شدت رقابت سازمان‌های تولیدی، برنامه‌ زمان‌بندی از اهمیت بیشتری برخوردار است. در صورت انجام برنامه زمان‌بندی بهینه، امکان استفاده بهتر از منابع موجود فراهم شده و محصولات مطابق نیاز مشتریان تولید و تحویل داده می‌شوند. در این تحقیق، مساله برنامه‌ریزی حمل و نقل و تولید در زنجیره تأمین دو سطحی با در نظر گرفتن حداقل تأخیر، مسافت پیموده شده و انحراف از بارکاری تخصیص داده شده به تأمین کنندگان به عنوان توابع هدف حل شده است. در این پژوهش، با توجه به اهمتی هزینه‌های جابه‌جایی در تصمیم‌گیری مدیرتی، حداقل کردن مسافت کل پیموده شده که رابطه مستقیم با هزینه جابه‌جایی دارد در تابع هدف گنجانده شده است. در این، مسأله برنامه‌ریزی حمل و نقل چند هدفه، برای نزدیک شدن به شرایط واقعی، چندین محصول را توسط چندین تأمین کننده پردازش می‌کند و محدودیت‌های زمان‌های در دسترس تأمین کننده، حداقل تعداد وسائل نقلیه، امکان به اشتراک گذاشتن وسایل نقلیه بین تأمین کنندگان و امکان به کارگیری تأمین کنندگان و وسائل نقلیه با حالات مختلف سرعت به مدل اضافه شده است. در این تحقیق، مسأله چند هدفه مورد نظر با الگوریتم‌های شبیه سازی تبرید چند دفعه و الگوریتم تکاملی دیفرانسیلی چند هدفه حل شده است. در پایان، پس از حل مسأله برای ترکیب‌های مختلفی از تعداد تأمین‌کنندگان، تعداد کارها، تعداد وسائل نقلیه و تعداد دسته‌های تولیدی معیارهای معرفی شده است تا کارآیی دو الگوریتم با هم مقایسه گردند. نتایج محاسباتی بیانگر عملکرد بهتر الگوریتم تکاملی دیفرانسیلی چند هدفه در دو معیار تعداد جواب‌های پارتو و تنوع جواب‌ها و عملکرد بهتر الگوریتم شبیه سازی تبریز چند هدفه در دو معیار زمان حل و فاصله گذاری است.

کلیدواژه ها

برنامه ریزی همزمان حمل و نقل و تولید, زنجیره تامین, مسافت پیموده شد ه, تا خیر ک ل,الگوریتم شبیه سازی تبرید چند هدفه, الگوریتم تکاملی دیفرانسیلی چند هدفه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.