بررسی تجارب کشورهای دنیا در توسعه دوچرخه‌سواری در شبکه شهری

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC13_213
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1456
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حسینی

استاد، دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه علم و صنعت، تهران، ایران

اشکان اله یاری نیک

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی راه و ترابری، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه علوم و تحقیقات تهران، ایران

آذین صادقی دزفولی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی راه و ترابری، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه علوم و تحقیقات تهران، ایران

چکیده

استفاده از دوچرخه برای عبور و مرور، یکی از مهمترین اقدامات در راستای حمل و نقل پایدار است که برای ارتقای آن نیاز به امکان سنجی به ویژه در کشورهای در حال توسعه دارد. به این منظور نیاز به بررسی چالش‌ها و منافع توسعه دوچرخه به عنوان یک مد حمل ونقل غیر موتوری در کشوری هم‌چون ایران براساس تجارب موفق و ناموفق کشورهای دیگر در سرتاسر جهان احساس می‌گردد تا با امکان‌سنجی آن در شهرهای مختلف با ویژگی‌های گوناگون معابر سعی در بکارگیری آن نمود. بررسی‌ها در پنج سطح زیرساخت شامل باندهای عبوری دوچرخه و پارکینگ، تعامل با حمل و نقل عمومی، برنامه‌های آموزشی، برنامه‌های دسترسی دوچرخه‌ها و مسائل قانونی انجام می‌پذیرد. در این تحقیق به بررسی جامعی از 14 شهر جهان در سه دسته بزرگ، متوسط و کوچک به عنوان مطالعه موردی پرداخته شده است. از نتایج این تحقیق می‌توان به شناخت اقدامات مثبت در سطوح اجرایی دوچرخه سواری در شهرهای نشان می‌دهد که اغلب ان‌ها با در نظر گیری اقداماتی جامع به افزایش تعداد سفرهای با دوچرخه و سهم دوچرخه در حمل و نقلشان کمک می‌> مایند. در اکثر موارد مشاهده گردید که سیاست عمومی نقش به سزایی در تشویق به دوچرخه سورای دارد. افزایش قابل توجه دوچرخه سواری نیازمند تصمیمات یکپارچه گسترده، اقدامات مکمل شامل بسترسازی زیرساخت، کاربری زمین، برنامه‌های کلان در دوچرخه‌ سواری و محدودیت‌های کاربری وسایل نقلیه موتوری هستند.

کلیدواژه ها

دوچرخه سواری، حمل و نقل پایدار، حمل و نقل غیر موتوری، زیر ساخت، اقدامات، سیاستهای کلان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.