بررسی تاثیرسهامداران اقلیت خردبربازده آتی سهام موردمطالعه: بورس اوراق بهادارتهران

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی حسابداری ، حسابرسی و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: CAAMM01_186
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 800
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اکبر جوان

دانشگاه علامه طباطبائی دانشکده مدیریت و اقتصادگروه حسابداری

مصطفی دلدار

کارشناس ارشدحسابداری دانشگاه شهید باهنر کرمان

سیدحبیب جعفری شورچه

دانشجوی کارشناسی ارشدحسابداری مرکز آموزش عالی سناباد

چکیده

وجود سهامداران اقلیت (خرد)، تضاد نمایندگی میان مدیریت و مالکیت را به همراه دارد. این تضاد نمایندگی ممکن است منجر به عدم تقارن اطلاعاتی شود و سود سهام شرکتها را تحت تأثیر قرار دهد. پرداخت سودسهام می تواند به کاهش هزینه های نمایندگ ی و تضاد منافع کمک کند، به ویژه زمانی که شرکتها با عدم تقارن اطلاعاتی مواجه هستند. پرداخت سود سهام و ی ا افز ایش پرداخت سود می تواند این پیام را به بازار انتقال دهد که شرکت وضعیت مالی با ثباتی داشته و دارای ریسک تجاری پا یین تر ی است و ای ن امر در نهایت ممکن است باعث افزایش ارزش بازار سهام آن شرکت شود و اثر مثبتی بر نرخ بازده سهام شرکتها بگذارد. هدف اصلی این مطالعه، بررسی تأثیر سهامداران اقلیت (خرد) بر نرخ بازده سهام شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. در واقع، این تحقیق در پی پاسخ به این سؤال است که آیا سهامداران اقلیت (خرد)می توانند نقش مؤثر ی در بازده آت ی سهام شرکتها ایفا کنند یا خیر؛ و اگر اینگونه است، این تأثیر چگونه قابل تفسیر است؟ نمونه این تحقیق شامل 144 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی دوره زمانی 1391 – 1382 م یباشد. برای آزمون فرض یه ها ی تحقی ق از مدل رگرس یون خط ی چندگانه استفاده شده است. نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که بین درصد مالکیت سهامداران اقلیت (خرد) و نرخ بازده سهام رابطه منفی و معناداری وجود دارد. به عبارت دیگر، با افزایش درصد مالکیت سهامداران اقلیت (خرد)، نرخ بازده شرکتها کاهش م ی یابد .سایر یافته های تحقیق نشان میدهد که بین هزینههای نمایندگی و عدم تقارن اطلاعاتی با بازده سهام رابطه منفی معنادار وجود دارد

کلیدواژه ها

بازده سهام ، سهامداران اقلیت خرد ، هزینه های نمایندگی ، عدم تقارن اطلاعاتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.