ارزیابی مدل SWAT در برآورد و شبیه سازی رواناب حوضه گل گل

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF01_1571
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 722
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب مکایان

کارشناس ارشدپژوهشی، پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری

مجید حسینی

عضو هیات علمی و استادیار پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری

مجید حیدری زاده

عضو هیات علمی و استادیار پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری

چکیده

در سال های اخیر، استفاده از مدل سازی به عنوان راهکار ارز یابی اقدامات کاهش فرسایش ،سیل و مدیریت رواناب مطرح شده است.به هر حال، به دلیل محدودیت دسترسی به داده های هیدرولوژیک کافی در مناطق کوهستانی ،مدل سازی حوزه های آبخیز دارای عدم قطعیت هایی می باشد. مدیریت صحیح حوزه های آبخیز یکی از مهمترین روش های استفاده بهینه از منابع آب و خاک می باشد. برای این کار ،نیاز به اطلاعات جامع و کاملی از روش های مدیریتی و اجرایی متفاوت است.در این پژوهش با هدف دستیابی به روش های مدیریتی صحیح ، از مدل ارزیابی آب و خاک SWAT برای برآورد رواناب در حوضه گل گل در 9 KM2 908/223 استان ایلام استفاده شده است.با اجرای مدل در حوضه گل گل باتوجه به مساحت آن کهمی باشد این منطقه به 25 زیر حوضه تقسیم شد.همچنین با تعیین حداقل 5 درصد سطح برای طبقه های کاربری اراضی ،طبقات شیب و خاک ،واحدهای واکنش هیدرولوژیک با در نظر گرفتن درصد سطح غالب برای هر زیر حوضه تعریف شد.که در نهایت کل حوضه گل گل به 25 واحد واکنش هیدرولوژیک تقسیم شد.با استفاده از 10 پارامتر حساس مشخص شده و اجرای مرحله واسنجی واعتبار سنجی،شاخص ارزیابی R2وNS در مرحله واسنجی و اعتبار سنجی (65/.، 49/.) و (66/0 و 51/.)می باشد که نشان دهنده رضایت بخش بودن کاررایی مدل در فراینده شبیه سازی می باشد.

کلیدواژه ها

برنامه SUFI2 ، حوضه گل گل، عدم قطعیت، مدل SWAT ، واسنجی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.