مقایسه روش های درون یابی مکانی در پهىن بندی شدت های خشکسالی بر اساس شاخص SPI (مظلعه موردی:استان هرمزگان)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF01_1472
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 492
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد هوشمند

دانشجوی کارشناسی ارشد

اسدالله خورانی

استادیار

چکیده

خشکسالی یکی از وقایع محیطی و بخش جدایی ناپذیر نوسانات اقلیمی است. این پدیده شرایطی از کمبود بارندگی و افزایش دما است که در هر وضعیت اقلیمی ممکن است رخ دهد. آگاهی از وضعیت خشکسالی با پیش بینی و پهنه بندی شدت ها ی خشکسالی می تواند خطر زیان های ناشی از این پدیده را تاحد شایان توجهی کاهش دهد.تحقیق حاضر،تلاشی برای ارزیابی دقت روش های درون یابی مکانی جهت پهنه بندی شدت های خشکسالی های رخ داده در استان هرمزگان در سال 1388 با استفاده از شاخص بارش استاندارد (SPI)می باشد.برای پهنه بندی محدوده مورد مطالعه از روش های گوناگون میان یابی کریجینگ(باسمی وارو یوم گرام های خطی، دایره، کره ای، گوسین و نمایی)، SPline IDW سیستم اطلاعات جغرافیایی استفاده، و نتایج هرکدام با یکدیگرمقایسه شد. نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که از بین روش ها ذکرشده روش IDW برای میان یابی شاخص SPI در منطقه مورد مطالعه مناسب ترین روش است

کلیدواژه ها

شاخص SPI ، درون یابی مکانی، پهنه بندی، GIS ، استان هرمزگان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.