تغییرات فصلی درصد کلیزاسیون قارچ میکوریزا آربسکولار در ریزوسفر زبان گنجشک Fraxinus rotundifolia (مطالعه موردی: چهارطاق اردل- چهارمحال و بختیاری)
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
- کد COI اختصاصی: NACONF01_1354
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 652
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد جنگل شناسی و اکولوژی جنگل، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان
استادیار آفات و بیماری، گروه جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان
استادیار بیولوژی خاک، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
استادیار خاکشناسی، گروه جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان
چکیده
قارچهای میکوریزی جزء جدایی ناپذیر و تأثیرگذار در اکوسیستم ها هستند که فقدان آنها توانایی استقرار گیاه را در طبیعت به شدت کاهش میدهد. عوامل اکولوژیکی، این قارچها را از لحاظ کمی و کیفی کنترل میکنند. ارتباط فیزیولوژیک بین قارچ های میکوریزی و گیاهان از جمله مواردی است که باعث افزایش تحمل گیاهان در برابر تنش های محیطی و کمبود آب و بیماری ها و آفات گیاهی میشود. بنابراین این تحقیق در جنگلهای زاگرس انجام گرفت، از آنجا که جنگلهای زاگرس دارای خاک ضعیف از لحاظ مواد غذایی و شرایط نامناسب برای رشد گونه ها به دلیل فرسایش زیاد خاک است استفاده از اینمیکروارگانیسمها در اکوسیستمهای تخریب یافته بسیار با اهمیت است. در این تحقیق درصد کلیزاسیون قارچ میکوریز آربسکولار در دو فصل بهار و پاییز مورد مطالعه قرار گرفت. نمونه های خاک در فصل بهار و پاییز از عمق 0 تا 30 سانتی مترنمونه برداری شدند. برای بررسی همزیستی میکوریزایی، از ریشه های گیاهان منطقه برش های طولی تهیه گردید و توسط محلول رنگی آنیلین بلو یک درصد رنگ آمیزی شدند. نتایج آماری نشان داد که بیشترین درصد کلیزاسیون در فصل بهار بوده و اختلاف معنی دار در سطح 5% را با درصد کلیزاسیون در فصل پاییز نشان داد.کلیدواژه ها
میکوریزا آربسکولار ، کلیزاسیون، زبان گنجشک، چهارطاق اردلمقالات مرتبط جدید
- تاثیرات درمانی زردچوبه در طب سنتی و نوین: شباهتها، تفاوت ها و چالشها
- طراحی، ساخت و ارزیابی ماشین برداشت ردیفی زیره
- بررسیفیزیولوژی - فارماکودینامیک فرآورده های گیاهی در درمان لیکن پالن دهان ی
- A review on the use of artificial intelligence in the ornamental fish
- Study on the correlation Coefficients of morphological traits in Pinto Beans (Phaseolus vulgaris L.) Under salinity and drought stress
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.