اثرات کاربرد باکتری های محرک رشد بر عملکرد و شاخصهای رشدی آفتابگردان رقم پروگرس در شرایط آب و هوایی اراک
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
- کد COI اختصاصی: NACONF01_1296
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 494
نویسندگان
کارشناس ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک
دانشجوی دکترای فیزیولوژی گیاهان زراعی واحد علوم و تحقیقات خوزستان
چکیده
کاربرد کودهای بیولوژیک به ویژه باکتری های محرک رشد گیاه به صورت تلفیق با مصرف کودهای شیمیایی مهمترین راهبرد تغذیه تلفیقی گیاه برای مدیریت پایدار بوم نظام های کشاورزی پایدار با نهاده کافی می باشد. به منظور بررسی تاثیر کاربرد مایه تلقیح باکتری های ازتوباکتر کروکوکوم آزوسپیریلوم لیپوفروم و سودوموناس بر عملکرد و اجزا عملکرد آفتابگردان (رقم پروگرس ) ،آزمایشی به صورت فاکتوریل در ایستگاه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی آزاد اراک در سال 1388 اجرا شد. تلقیح بذرها با مخلوط دوبه دو باکتری ها و یا ترکیب سه باکتری با هم و عدم تلقیح باکتریایی بذر (شاهد)در حضورکود شیمیایی اوره به میزان 350 کیلوگرم در هکتار و عدم حضور کود شیمیایی اوره به عنوان تیمارهای آزمایشی در نظر گرفته شد. صفات عملکرد دانه، وزن خشک کل گیاه ، شاخص سطح برگ ، سرعت رشد محصول و سرعت رشد نسبی، سرعت جذب خالص اندازه گیری شد. نتایج به دست آمده نشان داد که تمام ویژگی های مورد بررسی تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفتند ،به طوری که اثر متقابل کود شیمیایی اوره و ترکیب سه باکتری ازتوباکتر ، سودوموناس و آزوسپیریلوم برای ،عملکرد دانه در سطح 1% معنی دار بود.همچنین نتایج نشان داد عملکرد دانه در تیمارهایی که از سه باکتری آزوسپیرولیوم و ازتوباکتر و سودوموناس مصرف شده بود 3/96 تن در هکتارشد.کلیدواژه ها
آفتابگردان،باکتری های محرک رشد ،عملکرد ،شاخصهای رشدیمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.