مقایسه اثرات چرای مستقیم دام و برداشت دستی علوفه بر روی وضعیت و گرایش مرتع(مطالعه موردی: روستای نوره بخشی از مراتع شهرستان سنندج)

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 601

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NACONF01_1290

تاریخ نمایه سازی: 25 خرداد 1393

چکیده مقاله:

به منظور بررسی اثرات چرای مستقیم دام و برداشت دستی بر روی وضعیت و گرایش مرتع،نمونه برداری از پوشش گیاهی به روش تصادفی سیستماتیک و به وسیله ی پلات های 1 متر مربعی و همچنین تعیین میزان تولید و ظرفیت با استفاده از روش تخمین و اندازه گیری مضاعف و تعیین وضعیت و گرایش مرتع، با استفاده از روش ترازوی گرایش مرتع، انجام گرفت. در این منطقه با مرتع، گردشی در حوزه مورد نظر و با استفاده از نقشه های توپوگرافی با مقیاس 1:50000 و با استفاده از برنامه ی Google earth و با توجه به دیدی که از مرتع، مورد نظر به دست آمده بود تیپ های گیاهی مورد بررسی و اراضی زراعی و باغات مشخص شد و سپس مساحت واحدهای کاری محاسبه گردید. در این حوضه 2 تیپ گیاهی تشخیص داده شد؛ میانگین پوشش گیاهی در این منطقه 72.9 درصد می باشد و گونه های غالب آن شامل Hetranthelium sp.و Bromusdanthonieae و Prangus sp.و Bromusو tomentellus می باشد.هم چنین میانگین تولید در این مرتع،506.25 کیلوگرم در هکتار می باشد و در مجموع در طی 4 ماه بهره برداری 283.4 واحد دامی می تواند در آن وجود داشته باشد. نتایج نشان داد که در این مرتع، تیپ I با وضعیت ضعیف و گرایش منفی که علوفه به طور دستی برداشت می شود و تیپ ΙΙ با وضعیت خوب و گرایش مثبت که در آن چرای متعادل دام صورت می گیرد وجود دارند که میتوان با راهکارهای مناسب و مدیریت اصولی همچون چرای متعادل دام و رعایت ظرفیت مرتع، گام های موثری در جهت اصلاح و بهبود برداشت.

نویسندگان

نیکو طاهری محمد آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری دانشگاه تهران

شکوفه نادریان

دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری دانشگاه تهران

حامد جنیدی

استادیار دانشگاه کردستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • احمدی، احمد و سندگل، عباسعلی؛ بررسی اثر چرای متعادل بر ...
  • آذرنیوند، حسین و محمد علی زارع چاهوکی، بوم شناسی مرتع، ...
  • مصداقی، منصور، مرتع داری در ایران، انتشارات دانشگاه امام رضا(ع)، ...
  • هولچک، جری ال، ترجمه منصور مصداقی، اصول و روش های ...
  • Louhaichi, M. Tastad, A.. The Syrian Steppe: past trends, current ...
  • Louhaichi, M., Ghassali, F., Salkini, A.K., Petersen, S.L, . Effect ...
  • Salkini, K.A., Audat, , Loulhaichi, M. _ Rehabilitation of degraded ...
  • UNCCD, . Ten Years ol UN Marks World Day to ...
  • نمایش کامل مراجع