بررسی نقش و جایگاه مشارکت زنان در توسعه روستایی (مطالعه موردی:ارزشیابی مشارکت زنان در توسعه روستایی)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF01_1210
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1462
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا مومن صفایی

کارشناس ارشد توسعه روستایی_اداره توسعه کارآفرینی و اشتغال_وزارت جهاد کشاورزی

فرزانه کاظمیان

کارشناس ارشد آموزش بزرگسالان_اداره نظارت و ارزشیابی_وزارت جهاد کشاورزی

چکیده

توسعه روستایی و نقش حیاتی آن در توسعه پیشبرد کشورها و بویژه کشورهای در حال توسعه، در گرو توسعه منابع انسانی است. به همین اعتبار اولویت رشد و توسعه منابع انسانی بر سایر وجوه توسعه روستایی، امری انکارناپذیر می باشد. در دنیای کنونی، رسیدن به اهداف توسعه، بدون استفاده از ذخیره عظیم زنان، امری غیر ممکن خواهد بود. در این راستا اندیشمندان امروز توسعه که گرایش به دیدگاه سیستمی به عنوان یک مکتب کل نگر دارند، برای مشخص کردن الگوهای توسعه روستایی، حضور زنان را در تمامی ابعاد به عنوان نیمی از نیروی انسانی بالقوه فعال مطرح کرده و امکان توسعه پایدار روستایی را بدون مشارکت این نیمه فراموش شده عملی نمی بینند. به بیان دیگر، توسعه منابع انسانی عامل کلیدی و پیش شرط ضروری برای دستیابی به توسعه پایدار روستایی به شمار می رود.این مقاله که به روش پژوهشی کاربردی و گردآوری اطلاعات پایه آن به صورت میدانی با جدیدترین روش های مشارکتی تهیه شده است تلاش دارد ضمن بررسی نقش و جایگاه مشارکت زنان در توسعه پایدار روستایی، راهکارهای لازم را در خصوص تقویت مشارکت زنان در تمامی زمینه های زندگی اقتصادی-اجتماعی جهت دستیابی به توسعه پایدار روستایی را جهت ترویج تحقیقات بنیادی و کاربردی و شناسایی ایده های برتر در مراکز رشد و توسعه زنان روستایی و تبدیل آنها به طرح کسب و کار را ارائه نماید و در این راستا به اهمیت نقش ارزشیابی مشارکتی پروژه های زنان می پردازد. مطالعه موردی ارزشیابی مشارکتی اجرای طرح مراکز رشد و توسعه کارآفرینی زنان روستایی در اتاق رشد شهرستان خمین واقع در استان مرکزی می باشد. جامعه آماری طرح تیم راهبردی و اعضای خوشه های شغلی در اتاق رشد و توسعه کارآفرینی شهرستان خمین می باشد. مشارکت و توسعه روستایی به عنوان دو عنصر مرتبط و مکمل همدیگر مطرح گردیده و افزایش میزان مشارکت در میان روستاییان، نشانه و وسیله ای برای توسعه روستایی در نظر گرفته شده است. مساله و هدف اساسی که این مقاله دنبال می کند اهمیت و نقش ارزشیابی مشارکتی پروژه های زنان روستایی در توسعه روستایی است. با دستیابی به نتایج این مطالعه می توان از آن برای سیاستگزاری و برنامه ریزی های آتی برای سایر مراکز رشد زنان روستایی و برنامه های توسعه روستایی بهره گرفت.

کلیدواژه ها

توسعه روستایی،زنان،مشارکت،ارزشیابی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.