تأثیر استفاده از کافئین پاسخ ایمنی هومورال و سلولی در جوجه های گوشتی نر

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF01_0903
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 667
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خشایار پورنیا

دانشجوی دکتری تخصصی تغذیه طیور، گروه علوم دامی، دانشگاه فردوسی مشهد

حسن کرمانشاهی

استاد و دانشیار گروه علوم دامی، دانشگاه فردوسی مشهد

محمدرضا باسامی

دانشیار گروه علوم درمانگاهی، بهداشت وپیشگیری بیماریهای دامی، دانشگاه فردوسی مشهد

علیرضا هروی موسوی

استاد و دانشیار گروه علوم دامی، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

کافئین به عنوان یک داروی محرک به بسیاری از آشامیدنی ها و غذاها اضافه می شود. کافئین موجب ترشح اسید معده می شود، به علاوه موجب افزایش فشار خون و گشادی بعضی از رگ های خونی می شود. در این آزمایش تعداد 200 قطعه جوجه ی گوشتی سویه ی راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 5 تکرار (هر تکرار دارای 10 قطعه جوجه) از سن 1 تا 42 روزگی مورد آزمایش قرار گرفتند. گروه های آزمایشی شامل تیمار شاهد و در تیمارهای دیگر به ترتیب 5/. و 1 و 2 درصد کافئین به جیره اضافه شد. برای ارزیابی ایمنی هومورال از سنجش تیر آنتی بادی علیه SRBC در روزهای 36 و 42 استفاده شد و برای سنجش ایمنی سلولی از تست حساسیت بازوفیلی زیرپوستی (CBH) استفاده شد.داده های حاصل از این آزمایش با استفاده از نرم افزار آماری SAS و روش مدل های خطی عمومی آنالیز شدند و مقایسه میانگین ها توسط آزمون چند دامنه توکی مورد مقایسه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که با مکمل کافئین پاسخ ایمنی هومورال بطور معنی داری افزایش یافته و سطح 5/. درصد کافئین حداکثر مقدار ایمونوگلوبین M را در 42 روزگی تولید کرده است،در صورتیکه با افزایش سطح کافئین پاسخ ایمنی سلولی در روز 14 کاهش یافت و حداکثر پاسخ ایمنی سلولی با سطح 5/. درصد کافئین مشاهده شد. از این پژوهش می توان نتیجه گرفت که در استفاده از سطح 5/. درصد کافئین باعث افزایش پاسخ ایمنی هومورال در 42 روزگی و پاسخ ایمنی سلولی در 14 روزگی در جوجه های گوشتی می شود.

کلیدواژه ها

جوجه گوشتی، کافئین، ایمنی هومورال، ایمنی سلولی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.