تحلیل و بررسی مکانیکی یک قطعه پیش بر شیار بازکن دیسکی برای استفاده در ماشین های بی خاکورزی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF01_0845
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 910
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جلال الدین قضاوتی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب،باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان،بناب،ایران

امین شادکام

دانش آموخته کارشناسی ارشد مکانیک،گروه مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب

ابوالفضل لطفی اسکی

دانش آموخته ارشد مکانیک،گروه مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب

مهدی عباسقلی پور

استادیار،گروه ماشین های کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب

چکیده

سیستم بی خاک ورزی در کاهش هزینه های تولید، افزایش مواد آلی خاک، بهبود ساختمان خاک و حذف اثرات نامطلوب زیست محیطی نقش مهمی را ایفا می نماید. لیکن به دلیل عدم وجود ماشین مناسب جهت کاشت مستقیم در اراضی شخم نخورده این روش به علت عدم تامین تماس کافی بذر با خاک، در بسیاری از موارد موفق نبوده است. معرفی دستگاهی که بتواند در زمین های سخت (شخم نخورده) و با وجود کلش محصول قبلی در زمین، بذر و کود را در داخل شیاری در دو عمق مختلف قرار دهد، اولین قدم در راه پیاده نمودن طرح های پایلوت بی خاکورزی و در نهایت ترویج آن در منطقه مستعد این روش کاشت می باشد. از لحاظ تحربی و عملی و همچنین بر اساس نتایج طرح های تحقیقاتی بر روی ماشین های بی خاکورزی در مزارع مناطق خشک و نیمه خشک ایران در حین عملیت بی خاکورزی پیشبرهای دیسکی مجموعه شیاربازکن به شدت آسیب می بیند این نتیجه حاصل شد که میزان ضخامت پیشبر چهار میلیمتری موجود روی ماشین بی خاکورزی به ضخامت شش میلیمتر افزایش داده شود. از طرفی، بر خاک پارامترهای زیادی اثر می گذارند به همین دلیل ضریب اطمینان نیز افزایش داده شد، تا اینکه مقاومت شیاربازکن را در برابر سنگلاخ و عوامل نامعین خاک و... بیشتر شود. در این تحقیق اجزای شیاربازکن دیسکی توسط برنامه نرم افزاری مدل سازی Solid works صورت گرفت و به کمک برنامه ANSYS تجزیه و تحلیل این شیاربازکن و سه قطعه اصلی مرتبط به این واحد پیشبر دیسکی صورت گرفت. در آخر تنش پیشبر بر اساس معیار فان میسز به دست آمده، بیانگر این است که حداقل تنش پیشبر در تمامی صفحه به مقدار Pa 1985.5 و حداکثر مقدار آن در سوراخ های متصل به توپی برابر با Pa107×1.0819 بوده است. ضریب اطمینان در پیشبر اولیه برابر با 17.85 است و ضریب اطمینان در پیشبر بهینه برابر با 25 بدست آمد.

کلیدواژه ها

بی خاکورزی،کاشت مستقیم،شیارباز کن دوار،ANSYS ، Solid works

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.