سال انتشار: 1392
محل انتشار: اولین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
کد COI مقاله: NACONF01_0714
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 848
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 8 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی پدیده سوبسیدانس دشت سیدان- فاروق بر اثر برداشت بی رویه آبها
چکیده مقاله:
فرونشست زمین به عنوان یکی از مخاطرات طبیعی درسال های اخیر با افزایش بهره برداری بیش از حد از آب های زیرزمینی به عنوان یک مسئله اساسی در دشت های حاصلخیز کشور مطرح شده است . بی توجهی به این گونه پدیده ها می تواند خسارت جبران ناپذیری را به بار آورد . بنابراین ارزیابی پتانسیل و میزان استعداد دشت های حاصلخیز نسبت به پدیده فرونشینی امری ضروری است . در پی همین ضرورت ، پژوهش حاضر به ارزیابی پتانسیل فرونشست زمین و عوامل موثر بر آن در دشت حاصلخیز فاروق-سیدان شهرستان مرودشت میپردازد . جهت انجام این پژوهش ، ابتدا داده های مربوط به 11 پیزومتر از 14 پیزومتر موجود در دروه آماری 1388-1374 بررسی و به منظور تهیه نقشه خطر فرونشست از رابطه تجربی لامب-ویتمن استفاده شد . بدین صورت که بعد از شبکه بندی تیسن هر پیزومتر ، پارامترهای پوکی اولیه ، ضریب توانایی فشرده شدن ، ضخامت اولیه لایههای مورد نظر ، تنش موثر اولیه و ثانویه برآورد و لایههای رستری ضخامت منطقه اشباع بین سطح ایستابی اولیه و سطح اساس فرضی ، فشار آب منفذی اولیه ، تغییرات تنش موثر ، فرونشست احتمالی و خطر فرونشست تهیه شد . نتایج نشان داد که در دشت سیدان - فاروق ، دو منطقه با خطر فرونشست خیلی زیاد (5/57 درصد از مساحت دشت) و زیاد (19/76 درصد از مساحت دشت) وجود دارد که عوامل تراکم و فشردگی میان لایه های رسی و برداشت بی رویه آب های زیرزمینی موثرترین عوامل هستند . همچنین نتایج نشان داد که در طول دوره 1388-1375،با وجود 1700 حلقه چاه کشاورزی در سطح دشت باعث افت 17/96 متری آب زیرزمینی شده و شرایط را جهت فشردگی میان لایه های رسی و فرونشست زمین فراهم کرده است.
کلیدواژه ها:
فرونشست زمين ، دشت سيدان - فاروق ، فشردگي، سطح آب زيرزميني
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/258055/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:ابراهیم عفیفی، محمد و قنبری، عبدالرسول و طبخی، فاطمه و یوسفی، عبدالحسین،1392،بررسی پدیده سوبسیدانس دشت سیدان- فاروق بر اثر برداشت بی رویه آبها،اولین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار،تهران،،،https://civilica.com/doc/258055
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1392، ابراهیم عفیفی، محمد؛ عبدالرسول قنبری و فاطمه طبخی و عبدالحسین یوسفی)
برای بار دوم به بعد: (1392، ابراهیم عفیفی؛ قنبری و طبخی و یوسفی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررسی الگوی پیچان رودی رودخانه سیستان با استفاده از شاخصهای ضریب خمیدگی و زاویه مرکزی
- شبیه سازی بارش- رواناب با استفاده از تلفیق GIS و روش SCS-CN
- مروری بر منطق فازی و نظریه مجموعه های فازی
- نقش رسوب شناسی در زمین باستان شناسی
- تفسیر زمین شناسی و زمین آماری برای مدلسازی منابع و تخمین ذخائر معدنی
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- فاکتورهای موثر در آب برای پرورش ماهی
- آشنایی با تالاب زریوار و خصوصیات زیستی آن
- بررسی تنوع ژنتیكی برخی گونه های زعفران ایران با استفاده ازخصوصیات کروموزومی
- پیش بینی قیمت سهام شرکت های کشاورزی در بورس اوراق بهادار تهران (مطالعه موردی شرکتهای صنعت زراعت و خدمات وابسته)
- اصول کلی برگذاری مزایده در شهرداری (حوزه خدمات شهری)
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.