بررسی اثر دیازینون و مکمل کلسیم بر روی بافت استخوان بر اساس مطالعات رادیوگرافی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF01_0544
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 802
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میترا حقایقی

رویا لاری

ناصر مهدوی شهری

مسعود فریدونی

چکیده

مقدمه: دیازینون یکی از سموم ارگانوفسفره است که به طور گسترده برای کنترل آفات در مزارع کشاورزی و باغات به کار می رود.دیازینون به آسانی از طریق روده، سیستم تنفسی و پوست جذب می شود. اثرات سمی دیازینون از طریق مهار آنزیم استیل کولین استراز آنزیمی که برای عملکرد صحیح سیستم عصبی ضروری است- صورت می گیرد. مطالعات نشان داده است که گروه های مختلف ارگانوفسفره ها قادر به تولید رادیکال های آزاد و اختلال در سیستم آنتی اکسیدان بدن هستند. هدف از این مطالعه بررسی اثرات دیازینون روی تراکم بافت استخوان موش صحرایی است.مواد و روش ها: موش های صحرایی پنج هفته (نژاد ویستار، جنس نر) با محدوده ی وزنی 80-100 گرم به سه گروه تقسیم شدند: گروه کنترل، موش های صحرایی که روغن ذرت را از طریق گاواژ دریافت کردند؛ گروه دیازینون، موش های صحرایی که دیازینون را با دوز 5 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن از طریق گاواژ دریافت کردند؛ گروه دیازینون + کلسیم، موش های صحرایی که دیازینون را با دوز 5 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن به همراه مکمل کلسیم از طریق گاواژ به مدت 28 روز دریافت کردند. بعد از 28 روز موش های صحرایی بیهوش شده و بافت های ران و جمجمه جدا شدند. تراکم استخوان ها توسط عکس برداری رادیوگرافی و آنالیز نتایج با نرم افزار image j تعیین شدند.نتایج: در گروه دیازینون تراکم استخوان ها در مقایسه با گروه کنترل و گروه دیازینون+کلسیم به طور معناداری کاهش داشت (P< 0.05).نتیجه گیری: تراکم کاهش یافته ی بافت استخوان در گروه دیازینون می تواند در نتیجه ی استرس اکسیداتیو در بافت استخوان باشد.دیازینون تولید رادیکال های آزاد و استرس اکسیداتیو را القا می کند. کاربرد مکمل کلسیم اثرات سمی دیازینون را روی بافت استخوان موش صحرایی بهبود می بخشد.

کلیدواژه ها

دیازینون، بافت استخوان، موش صحرایی، سیستم آنتی اکسیدان، ارگانوفسفره

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.