تلفیق مدل تحلیل سلسله مراتبی و منطق فازی در محیط GIS به منظور مکان گزینی پارک های شهری (مطالعه موردی: منطقه یک شهرداری بندرعباس)

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 877

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NACONF01_0534

تاریخ نمایه سازی: 25 خرداد 1393

چکیده مقاله:

سیستمهای فیزیکی، زیستی و انسانی در عرصه های شهری و انسان ساخت همانند عرصه های طبیعی پیچیده می باشند و برنامه ریزان و طراحان، برای نیل به پایداری در طول زمان باید بررسی ها، مدل ها، پیشنهادات،برنامه ریزی ها و طرح های خود را در تمامی مقیاس ها و سطوح با توجه به این نظام ها و توان های موجود محیطی و به شکلی جامع پایه گذاری نمایند. برنامه ریزی راهبردی فضای سبز شهری، با هدف نیل به پایداری و پویاییفضاهای سبز و در نهایت، پایداری محیط شهرها از جمله مواردی است که میتواند به جوانب مختلف پایداری شهرها کمک شایانی نماید. بنابراین پارک ها و فضاهای سبز شهری از اهمیت استراتژیکی زیادی برای بهبود شرایط زیستی جوامع شهری امروزی برخوردارند. در این مقاله برای توزیع بهینه پارک های شهری از معیارهای نزدیکی به مراکز مسکونی، دسترسی به شبکه ارتباطی، فاصله از پارک های موجود، تراکم جمعیت و تراکم خانوار در سطح بلوک های شهری استفاده شد. بدین منظور با تلفیق مدل تحلیل سلسله مراتبی (AAP) و روش فازی، اولویت های مکانی برای احداث پارک های شهری مشخص گردید. نقشه نهایی حاصله در طیف 1-. تهیه شد که با توجه به نظر کارشناسان مربوطه، محدوده ی 8/. تا 1 در طبقه بهترین مکان ها، مکان خوب در محدوده ی 7/. تا 8/. ،مکان های با درجه مطلوبیت متوسط در محدوده ی 4/. تا 7/. و مکان های نامناسب در محدوده ی کمتر از 4/. برای ایجاد پارک و فضای سبز شهری قرار دارند. در نهایت پس از مقایسه ی مکان های انتخاب شده با کاربری اراضی، مشخص شد که زمین های مناسب برای ایجاد پارک ها تناسب زیادی با کاربری اراضی دارند. این مکان ها در محلات پرتراکم که سرانه ی فضای سبز کمی دارند و از پارامترهای دیگر مانند فضای سبز موجود فاصله ی مناسبی دارند که در زمین های بایر با مالکیت دولتی قرار گرفته اند.

نویسندگان

احمد نوحه گر

استاد گروه مرتع و آبخیزداری، دانشکده کشاورزی دانشگاه هرمزگان

حمیدرضا امیری

دانشجوی کارشناسی ارشد سنجش از دور و GIS دانشگاه هرمزگان

اسدالله خورانی

استادیار گروه جغرافیا دانشگاه هرمزگان

علیرضا کمالی

مربی دانشگاه آزاد هرمزگان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • حسین زاده دلیر، کریم، (1378)، کاربری فضای سبز شهری در ...
  • دلال پور محمدی، محمدرضا(1374). نیاز به زمین جهات توسعه، نشریه ...
  • سرور، رحیم، 1383، استفاده از روش ای. اچ، . پی ...
  • عادلی، - ام النین، کلیماتولوژی بارش برف در شما لغرب ...
  • فرج زاده اصل، منوچهر، (1384)، سیستم اطلاعات جغرافیایی و کاربرد ...
  • نمایش کامل مراجع