تأثیر سطوح مختلف سوپر جاذب و سولفات پتاسیم بر روی عملکرد و اجزاء عملکرد ذرت دانه ای رقم 704 طی شرایط نرمال و کم آبیاری

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF01_0417
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 550
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الماس جلیلیان راد

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد

علی خورگامی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد

مسعود رفیعی

استادیار پژوهش مرکز تحقیقات کشاورزی استان لرستان

چکیده

به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف سوپر جاذب و سولفات پتاسیم در شرایط نرمال و کم آبیاری بر روی عملکرد اجزاء عملکرد ذرت دانه ای رقم 704 تحقیقی به صورت اسپیلت پلات در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار طی سال زراعی 1389 در شهرستان کوهدشت در استان لرستان اجرا گردید. در این پژوهش دور آبیاری به عنوان فاکتور اصلی در 2 سطح نرمال (5_6 روز ) و شرایط کم آبیاری (8_9 روز)تیمارهای مختلف پلیمر سوپر جاذب و محلول پاشی سولفات پتاسیم به عنوان فاکتور فرعی در سه سطح (فقط سوپر جاذب، فقط سولفات پتاسیم و سوپر جاذب+سولفات پتاسیم) روی عملکرد،اجزای عملکرد ذرت دانه ای سینگل کراس 704 مورد بررسی قزاز گزفت. بررسی ها نشان داد که مصرف هم زمان سوپر جاذب با سولفات پتاسیم نسبت به مصرف مجزای آنها اثر معنی داری از نظر آماری بر روی عملکرد و اجزای عملکرد دارند. به طوریکه با استفاده از مصرف هم زمان سوپر جاذب و سولفات پتاسیم تعداد دانه در بلال،وزن هزار دانه و عملکرد دانه در رقم ذرت مورد آزمایش افزایش یافت.نتایج این آزمایش نشان می دهد که مصرف هم زمان پلیمر سوپر جاذب و سولفات پتاسیم با عملکرد دانه(16/96 تن در هکتار) از بیشترین عملکرد دانه و تیمارهای سولفات پتاسیم با عملکرد (16/18تن در هکتار)و پلیمر سوپر جاذب با عملکرد (14/50 تن در هکتار)به ترتیب در مراحل عملکرد دانه قرار دارند.در میان رژیم های آبیاری در تمامی صفات اندازه گیری شده شرایط نرمال آبیاری در بالاتریتن سطح آماری قرار دارد.

کلیدواژه ها

پلیمر،سوپر جاذب، سولفات پتاسیم ، دور آبیاری، ذرت دانه ای و بحران آب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.