تاثیر کاربرد مقادیر مختلف ازت (نیترات آمونیوم، سولفات آمونیوم و اوره)بر برخی صفات چمن اسپرت بارنبروگ

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF01_0325
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 9010
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سودابه مفاخری

عضو هیات علمی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)

فهیمه غلامزاده

دانشجوی مهندسی فضای سبز دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)

محمد مهدی ضرابی

عضو هیات علمی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)

چکیده

به منظور بررسی تاثیر کودهای ازت (نیترات آمونیوم، سولفات آمونیوم و اوره) بر برخی از خصوصیات کمی و کیفی چمن (اسپرت بارنبروگ شامل چهار رقم) آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 4 تکرار و 7 تیمار به صورت گلدانی در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) تحت شرایط کنترل شده به اجرا در آمد. تیمارها شامل: نیترات آمونیوم به میزان 100 کیلوگرم در هکتار، نیترات آمونیوم به میزان 200 کیلوگرم در هکتار، سولفات آمونیوم به میزان 100 کیلوگرم در هکتار، سولفات آمونیوم به میزان 200 کیلوگرم در هکتار ، اوره به میزان 100 کیلوگرم در هکتار، اوره به میزان 200 کیلوگرم در هکتار، شاهد و خصوصیات مورد بررسی در این پژوهش رنگ چمن، وزن تر برگ، وزن خشک برگ، میزان عناصرنیتروژن، فسفر و پتاسیم موجود در برگ، بودند.نتایج به دست آمده نشان داد که مصرف سطوح مختلف نیتروژن، بر وزن تر و خشک برگ چمن در سطح 5% معنی دار بود و بیشترین میزان وزن تر و خشک این گیاه در حضور تیمار اوره (200 کیلوگرم در هکتار) حاصل شد. با توجه به این که ماهیت سه نوع کود استفاده شده در این پژوهش مشابه بود در ارزیابی کیفیت ظاهری چمن از طریق کیفی تفاوت محسوسی مشاهده نشد. اما نتایج حاصل از تجزیه واریانس داده های مربوط به میزان عناصر موجود در برگ چمن نشان داد بیشترین میزان نیتروژن موجود در برگ، مربوط به تیمار سولفات آمونیوم (200 کیلوگرم در هکتار) به میزان 6/2 درصد بود و بیشترین میزان فسفر برگ در تیمار سولفات آمونیوم(100 کیلوگرم در هکتار) و به میزان 62/. درصد مشاهده گردید. همچنین بیشترین میزان پتاسیم موجود در برگ، در تیمار شاهد و به میزان 5/42 درصد حاصل شد.بنابراین مصرف تیمارهای سطوح نیتروژن، میزان عناصر NPK را به صورت معنی داری تحت تاثیر قرار داد.

کلیدواژه ها

کود ازت، چمن، وزن تر، وزن خشک، NPK برگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.