مقایسه روش کشت زمین با روش پیلهای زیستی در پاکسازی خاکهای آلوده

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF01_0160
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 421
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا شریفیان عطار

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی زیست محیطی دانشگاه پیام نور مشهد

سید علی مظهری

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور

مرجان بخشی مزده

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی زیست محیطی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

حیدر حق دوست فاروجی

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی زیست محیطی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

چکیده

امروزه دولتها، صنایع و افکار عمومی، خطرات بالقوه ترکیبات پیچیده شیمیایی از قبیل کل هیدروکربنهای نفتی (TPH) ، پلی کلرو بی فنیلها(PCBs)، هیدروکربن های آروماتیک پلی سیکلیک (PAHs)، فلزاتت سنگین و آفت کش ها را برای سلامت انسان و محیط زیست تشخیص داده اند. در این مطالعه، دو روش پیلهای زیستی و کشت زمین برای پاکسازی خاکهای آلوده، مورد بررسی و مقایسه قرار میگیرد. برای هر روش پاکسازی، فرایند، قابلیت اجرا، مزایا، محدودیت ها و مشکلات و عوامل جایگاه خاص، به طور جداگانه ارزیابی شده و مورد بحث قرار می گیرد. کشت زمین نیز به عنوان یک تکنولوژی متداول، برای تیمار TPH کارآمد و نسبتاً کم هزینه می باشد. این روش نسبتت به سایر روشهای پاکسازی، هزینه های سرمایه گذاری، اجرا و نگهداری مراحل عملیاتی کمتری دارد. این روش برای ترکیبات سنگین نفتی، و غلظت اجزای بیش ازppm 50000 موثر نیست و در مقایسه با روش کشت زمین، نیاز به زمین بزرگترین دارد. زمان پاکسازی در روش پیلهای زیستی معمولا کوتاه است و در شرایط بهینه بین 6 ماه تا دو سال طول می کشد.

کلیدواژه ها

کشت زمین، پیلهای زیستی، پاکسازی خاکهای آلوده، آلودگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.