اثر تاریخ کاشت پاییسه بر خصوصیات فنولوشیک و مورفولوشیک شنوتیپ های پیشرفته عدس در شرایط کوهدشت
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
- کد COI اختصاصی: NACONF01_0088
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 765
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات؛دانشکده کشاورزی دانشگاه بروجرد
استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه بروجرد
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان
چکیده
به منظور بررسی اثر تاریخ کاشت بر خصوصیات فنولوژیک به صورت کاشت پاییزه آزمایشی در سال زراعی 92-1391 انجام گرفت. این آزمایش به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار در منطقه ای در کوهدشت انجام گرفت. و طی آن20 ژنوتیپ پیشرفته عدس در دو شرایط آبی و تنش در تاریخ 30 آذر کشت شدند. ابتدا تیپ و مرحله ژنوتیپ ها (ایستاده، نیمه خوابیده، خوابیده) تعیین شد. ویژگیهای فنولوژیک (تعداد روزهای کاشت تا سبز شدن، سبزشدن تا گلدهی و گلدهی تا رسیدگی) در طول فصل رشد و صفات مورفنولوژیک (ارتفاع بوته، تعداد شاخه در بوته و مجموع طول شاخه ها در بوته) نیز در پایان فصل رشد اندازه گیری و ثبت گردید. ژنوتیپ FLIP 2005-4L با 7/50 برگ پیشرفته ترین مرحله رشدی را داشت. از نظر تیپ رشدی 15 ژنوتیپ ایستاده، 4 ژنوتیپ نیمه خوابیده، 1 ژنوتیپ خوابیده بودند. ژنوتیپ های FLIP 2005-4L و FLIP 2006-2L و GACHSARAN به ترتیب با 44 و 45و 45 روز کمترین تعداد روز از کاشت تا سبز شده را دارا بودند. از نظر دوره رشد رویشی ژنوتیپ های FLIP 2006-6L، FLIP 2006-37L با میانگین 72/83 و 72/66 روز بیشترین تعداد روز از سبزشدن تا گلدهی را دارا بودند. از نظر ارتفاع نیز ژنوتیپ FLIP 2003-29L با 72/54 سانتی متر بیشترین ارتفاع را داشت. ژنوتیپ FLIP 2003-29L با 9/27 شاخه در بوته نسبت به سایر ژنوتیپ ها برتری داشت. ژنوتیپ FLIP 2003-5L با 157 سانتی متر از نظر مجموع طول شاخه در بوته از سایر ژنوتیپ برتر بود.کلیدواژه ها
تاریخ کاشت،تیپ رشدی،مرحله رشدی،رشد رویشی،صفات مورفولوژیک،ویژگی های فنولوژیکمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.