مدل اقتصادی سفارش در شرایط تورمی

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس بین المللی مدیریت زنجیره ی تامین و سیستم های اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: SCMIS01_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 8630
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی حسین زاده

مدیریت تدارکات و امور کالای شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب

چکیده

مدل اقتصادی سفارش که به طور اختصار به (ECONOMIC ORDER QUANTITY) " E.O.Q" معروف است یک مدل ریاضی بهینه سازی ((OPTIMIZATION ساخت یافته است که مجموع هزینه های سفارش و نگهداری کالا را به حد اقل می رساند در این مدل قیمت کالا در طول دوره معین( که معمولا یک سال در نظر گرفته می شود) ثا بت فرض می شو د ، اما می دانیم این فرض به خاطر سا دگی مدل و در یک محیط اقتصادی تقریبا" با ثبات از نظر قیمت ها در نظر گرفته می شود، اما در کشورما که قیمت ها همواره افزایش چشمگیری داشته است ، شرکت ها و مؤسسات بزرگ تمایل به سفارش و نگهداری کالا بیش از تعداد تعیین شده را که از طریق مدل های ساده اقتصادی سفارش محاسبه می شود دارند . بنابراین استفاده از مدل ساده اقتصادی سفارش ""E.O.Q در شرایط تورم زای اقتصاد کشور ما ممکن است کارایی مطلوب را برای سازمانها نداشته باشد. اصولا" مدلهای اقتصادی می بایست متناسب با شرایط و اوضاع عمومی اقتصاد هر کشورطراحی و مورد استفا د ه قرار گیرند . حال با توجه به اینکه حد اقل نرخ تورم در کشور ما شناخته شده و هر ساله نیز تداوم داشته است‌، طراحی مدل اقتصادی سفارش" E.O.Q "در شرایط تورمی به گونه ای که با شرایط اقتصاد کشور ما سازگاری داشته باشدیکی از مسا ئل مهم و اساسی در سیستم های سفارشات و کنترل موجودی می باشد. هدف از ارائه این مقاله طراحی مدل اقتصادی سفارش در شرایط تورمی می باشد. این مدل یکی از ارکان ا صلی تصمیم گیری در زمینه محاسبه مقدار اقتصادی سفارش در زنجیره تا ْْمین کالا می باشد. بکارگیری این مدل در سیستم های مکا نیزه سفارشات و کنترل موجودی شرکتها و موءسسات بزرگ می تواند تاثیر زیادی در کاهش هزینه های تدراکاتی و افزایش سوددهی شرکتها و بالارفتن توان رقابتی آنها داشته باشد. این مدل بر اساس روش منطق ریاضی ثابت می شود.

کلیدواژه ها

مقدار اقتصادی سفارش ، تورم ، مدلهای تصمیم گیری، مدل بهینه سازی، مدیریت کالا ، زنجیره تاُمین کالا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.