مدل سازی کمی منابع آب زیر زمینی (مطالعه موردی:دشت کربال استان فارس)
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
- کد COI اختصاصی: NACONF01_0068
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1059
نویسندگان
استادیار گروه مهندسی عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد استهبان
عضو هیئت علمی گروه مهندسی عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد استهبان
دانشجوی کارشناسی ارشد عمران گرایش سازه های هیدرولیکی،گروه مهندسی عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد استهبان
چکیده
به دلیل نازل بودن ریزش های جوی و نامناسب بودن پراکنش زمانی و مکانی آن در ایران، این کشور در زمره کشورهای خشک و نیمه خشک جهان محسوب می شود. با وجود این شرایط، رشد سریع جمعیت طی دهه های گذشته به همراه گسترش شهرنشینی باعث افزایش تقاضای آب از منابع آب محدود کشور شده است. پمپاژ آب توسط کشاورزان بسیار بیشتر از میزان طبیعی نرخ تجدید آب بوده بطوری که باعث افت شدید سطح آب زیرزمینی و تهی شدگی اغلب دشت های کشور و از آن جمله دشت های استان فارس شده است جهت جلوگیری از پیشروی این فاجعه، مدیریت بهره برداری و حفاظت از آبهای زیرزمینی می بایست بعنوان یک اصل و پایه در برنامه ریزی های کشور قرار گیرد. در این پژوهش جهت تهیه مدل ریاضی آبخوان، اطلاعات مورد نیاز و بررسی های صحرایی و دفتری، مطالعات هیدرولوژیکی، زمین شناسی، مطالعات آب های زیرزمینی، هیدروژئولوژیکی انجام شده در محدوده آبخوان دشت کربال شناسایی و جمع اوری شده، سپس براساس اطلاعات جمع آوری شده و همچنین اطلاعات پمپاژ 9 حلقه چاه مشاهده ای و 1000 حلقه چاه کشاورزی فعال در منطقه اقدام به تهیه مدل ریاضی آبخوان نموده و پس از کالیبراسیون و صحته سنجی مدل از آن جهت پیش بینی های آینده آبخوان و اجرای سناریوهای مختلف تا حدود 4 سال آینده استفاده نمود.کلیدواژه ها
دشت کربال،آب های زیر زمینی،آبخوان،مدل ریاضیمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.