تعاونیهای تولید کشاورزی گامی اساسی در جهت نیل به توسعه کشاورزی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF01_0056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 582
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نجمه آتش زر

دانشجوی کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس

غلامرضا پزشکی راد

دانشیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس

همایون فرهادیان

استادیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

نزدیک به نیمی از جمعیت کشورهای در حال توسعه در نواحی روستایی زندگی میکنند. بیشتر آنان را کشاورزان خرده پا تشکیل می دهند و منابع درآمد و معیشت بیشتر آنان از راه کشاورزی تأمین میشود. توسعه پایدار کشور،نیازمند اهتمام جدی به توسعه بخش کشاورزی با تشکلهای تعاونی به عنوان سازمان یافتهترین نهاد روستایی به دلیل ویژگیهایی مانند گروهی بودن، قابلیت انعطاف، مردمی بودن، تکیه بر عدالت اجتماعی، پایداری، سودآوری، ایجاد امنیت و فقر ستیزی همنوای توسعه روستایی در رویکرد جدید و یک سازوکار توانمند برای اجرای آن است. از آنجا که توسعه روستایی و کشاورزی فرآیندی چند بعدی است که به منظور بهبود ارتقای کیفیت زندگی و رفاه جامعه روستایی، افزایش بازده کشاورزی و صنایع غذایی، تحول در مالکیت ارضی و توزیع درآمد، افزایش تحرک اجتماعی وتحول الگوهای مشارکت در تصمیم گیری و بهرهوری بیشتر برای ایجاد دگرگونی مناسب در ساختارهای ذهنی واجتماعی روستاییان انجام می گیرد، به نظر می رسد که شرکتهای تعاونی تولید کشاورزی بتوانند در توسعه کشاورزی و در نهایت توسعه روستایی موثر باشند. این پژوهش سعی دارد تا با بررسی گسترده و وسیع پیرامونتعاونیهای تولید کشاورزی و بهره گیری از شواهد و تحقیقات علمی و تجربی در این حوزه ابعاد مختلف این تعاونیها را از نظر نقش و کارکردهای آنها و مسایل و مشکلات آنها را به صورت تحلیلی ترسیم نماید. نتایج نشان داد با وجود مزایای فراوان تعاونی های تولید، این تعاونی ها با مشکلاتی از قبیل وابستگی شدید به دولت و نداشتن استقلال کافی، ضعف در مدیریت آنها و بی توجهی به فعالیتهای تعاونی در اقتصاد کشور مواجه هستند. پیشنهاد میشود که باترویج فرهنگ کارگروهی در بین کشاورزان از طریق تقویت و حمایت از تعاونیهای تولید شرایط را برای تولید انبوه محصولات فراهم کرد. علاوه بر این، در برنامه ریزی ها و سیاستگذاری های توسعه کشاورزی به مدیریت مطلوب تعاونیهای تولید کشاورزی توجه ویژه شود.

کلیدواژه ها

تعاونی تولید کشاورزی، تعاونی ها، توسعه کشاورزی، کشاورزان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.