بررسی شکل قرارگیری هسته رسی سدهای خاکی بر رفتار فشار آب حفره‌ای حین ساخت

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس دانشجویی مهندسی معدن ایران
  • کد COI اختصاصی: SMEC09_098
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 700
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پیمان شاکری

کارشناس ارشد زمین شناسی مهندسی، دانشکده زمین شناسی، دانشگاه تهران

صادق کفایتی

کارشناس ارشد مکانیک سنگ، کارشناس ارشد شرکت ساختمانی کولهام

مجتبی دودانگه

کارشناس ژئوتکنیک، سرپرست واحد ژئوتکنیک شرکت ساختمانی کولهام

چکیده

مطالعه فشار آب منفذی در طراحی سدهای خاکی همواره مهم بوده به طوری‌که تاثیر بسزایی در پایداری سازه سد، تغییر شکل‌ها، بروز پدیده رکاب و نیز روند اجرایی پروژه دارد، بنابراین کنترل و پیش‌بینی این پارامتر در حین ساخت و چه در زمان آبگیری همواره از اهمیت فراوانی برخوردار است. با توجه به این موضوع در این مطالعه تغییرات فشار آب حفره‌ای هسته رسی در دو حالت هسته رسی مایل و قائم براساس تغییرات خاکریزی به وسیله روش عددی تفاضل محدود توسط نرم افزار FLAC ، به دست آمده و با یکدیگر مقایسه شده است. نتایج نشان می‌دهد فشار آب حفره‌ای در هسته قائم به دلیل ضخامت روباره رسی بیشتر نسبت به هسته مایل، دارای مقدار بزرگ‌تری می‌باشد. عامل دیگر ، کوتاه بودن مسیر زهکشی در هسته رسی مایل نسبت به قائم است که در مستهلک شدن سریع‌تر فشار در آن، نقش شایانی دارد که این امر می‌تواند در پایداری سازه اثر مثبتی ایفا نماید

کلیدواژه ها

هسته مایل و قائم ، فشار آب منفذی ، سدهای خاکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.