بررسی شکست ناشی از پدیده ایجاد لوله ( Piping ) در سدهای خاکی (مطالعه موردی: سد علویان و سد آیدوغموش)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس دانشجویی مهندسی معدن ایران
  • کد COI اختصاصی: SMEC09_095
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1114
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهرام موسوی

دانشجوی دکتری و عضو هیات علمی گروه عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد

شهریار موسوی

کارشناس ارشد هیدرولیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد

چکیده

سدها به منظورهای مشخصی از قبیل تامین آب آشامیدنی، کشاورزی، کنترل سیلاب، ناوبری، کنترل رسوب و تولید برق ساخته می‌شوند. شبیه‌سازی وقوع شکست سد و روندیابی سیلاب ناشی از آن، مشخصه‌های مهمی در مدیریت خطرات پتانسیل شکست سدها می‌باشند. روش‌های تجربی برای تخمین پارامترهای شکست سدهای خاکی برای حالت پدیده ایجاد لوله در بدنه سد دارای عدم قطعیت زیاد هستند و اغلب این مدل‌ها برای حالت روگذری و پدیده ایجاد لوله در بدنه سد تفاوتی قائل نشده اند. در این تحقیق ضمن بررسی مدل‌های تجربی از مدل کامپیوتری BREACH که بر اساس اصول هیدرولیک، هیدرولوژی و ژئوتکنیک توسعه یافته است، استفاده شد. با توجه به اینکه نتایج به دست آمده از مدل BREACH برای پدیده ایجاد لوله در بدنه سد چندان مناسب به نطر نمی‌رسد، لذا روابط ژئوتکنیکی مربوط به زمان ریزش و پایداری در کد برنامه BREACH اصلاح و نتایج بهتری بدست آمد

کلیدواژه ها

شکست سد ، پدیده ایجاد لوله در بدنه سد ، مدل BREACH

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.