بررسی تاثیر فرآیند آهک و سودازنیبر آب رودخانه کارون و پساب نیروگاه رامین اهواز

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس نیروگاههای برق
  • کد COI اختصاصی: EPGC06_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 756
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا جدیدیان

شرکت مدیریت تولید برق اهواز، نیروگاه رامین ،کیلومتر ۲۰ جاده مسجد سلیمان – اهواز

راضیه اسراریان

شرکت مدیریت تولید برق اهواز، نیروگاه رامین ،کیلومتر ۲۰ جاده مسجد سلیمان – اهواز

سارا حق طلب

شرکت مدیریت تولید برق اهواز، نیروگاه رامین ،کیلومتر ۲۰ جاده مسجد سلیمان – اهواز

چکیده

میزان سختی و املاح محلول آب رودخانه کارون طیسالهای اخیر افزایش چشمگیری داشته است. یونهای کلسیم ومنیزیم موجبات شکل گیری رسوبات کربناتی در مبدلهایحرارتی، برجهای خنک کن، ایجاد رسوب بر روی خطوطانتقال و خوردگی های زیر رسوبی را باعث می شوند . لذا لازمدیده شد تاثیر دو ماده هیدروکسید کلسیم (آهک هیدراته) و سختی آب ناشی از وجود کاتیونهای کلسیم و منیزیم موجوددر آب می باشد ، هر چند که کاتیونهای دیگر چون آهن،منگنز، روی و ... می توانند تولید سختی کنند ولی چونغلظت آنها در آب بسیار کم است اصطلاحاً به مجموعکاتیونهای کلسیم و منیزیم سختی آب گویند [ 1]. یونهایکلسیم و منیزیم موجبات کف نکردن صابون، شکل گیریرسوبات کربناتی در داخل دیگ های بخار، مبدل هایحرارتی، برج های خنک کننده، ایجاد ترک و لکه های کثیفبرروی لوله ها، بیش از حد گرم شدن سطوح فلزی و کاهشعمر مفید تجهیزات ، افت کیفیت رنگ در صنایع نساجی ورنگرزی، سوء هاضمه و بیماری های کلیوی را باعث می شوند3]. سختی کل به مجموع سختی موقت و دائم آب گفته می ]شود. سختی موقت به علت وجود بی کربنات های کلسیم ومنیزیم است که در اثر حرارت و تبدیل به کربنات حذف میشوند. سختی دائم به علت وجود سایر نمکهای محلول کلسیمو منیزیم غیر از بی کربناتهای آنها می باشد. مانند Cr,No3,So42 [1] برای کاهش یا حذف این املاح روشهای متعددی وجود دارد که یکی از آنها آهک زنی و تزریق سودا کربنات سدیم (سودا) را در کاهش میزان سختی موقت،سختی دائم و سیلیس آب کارون مورد بررسی قرار داده و با درنظر گرفتن بهینه میزان تزریق، جنبه های اقتصادی کار نیز بامحاسبات مربوطه ارائه گردد. به موازات این تحقیق تاثیر ایندو ماده بر پساب نهایی نیروگاه که دارای دبی قابل ملاحظه ایاست نیز بررسی شد که نتایج نسبتاً مشابهی حاصل گردید.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.